Wie gaat Alcides MD1 stoppen?

Het sprookje rond Alcides MD1 blijft maar doorgaan. Nog altijd is dit enthousiaste meidenteam ongeslagen in dit voetbalseizoen. Na al kampioen van de najaarscompetitie in 2014 te zijn geworden, gaat de zegereeks ook in 2015 door. Sterker nog: ‘de dubbel’ lonkt nu zelfs, want zowel in de beker- als in de voorjaarscompetitie ligt Alcides MD1 stevig op koers.


Het begon dit jaar op 28 februari op het hoofdveld van Alcides met een bloedstollende bekeroverwinning op Balk MD1 (3-2) en daarna werden ook vijf competitieduels in winst omgezet. Achtereenvolgens Steenwijkerwold/Willemsoord MD1 (4-3), Ruinerwold MD1 (uit, 1-4), Staphorst MD1 (6-3), d’Olde Veste’54 MD1 (2-1) werden bedwongen en op paaszaterdag was Espel MD1 (5-0) het zoveelste slachtoffer van de geel-zwarte brigade. Op 11 april volgde in alle vroegte de kwartfinale van de beker, uit tegen d’Olde Veste’54 MD1. Ook deze horde werd genomen, want onder het toeziend oog van waarnemend coach Boudewijn Arends werd de halve finale met een 1-3 overwinning bereikt.


Voorsprong van zeven punten


De tweede helft van de voorjaarscompetitie is dit weekend van start gegaan met een uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold/Willemsoord MD1. Na een stroef begin en een vlotte 1-0 achterstand knokte Alcides MD1 zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning op het sportpark in Steenwijkerwold en daarmee heeft het team van leider Henk van Dorp nu al een voorsprong van zeven punten te pakken op de nummer twee, Staphorst MD1.


In theorie kan de kampioensvlag komende zaterdag opnieuw vroegtijdig worden gehesen: bij winst in de laatste thuiswedstrijd (tegen Ruinerwold MD1) en bij verlies van Staphorst MD1 (uit tegen Espel MD1) zijn de Alcides-meiden al niet meer te achterhalen. Zo niet, dan moet in mei de titel op vreemde bodem worden binnengehaald, want de laatste drie competitieduels zijn allemaal uitwedstrijden.


 


De vraag luidt nu dan ook: wie gaat Alcides MD1 in dit toch al ongekend succesvolle seizoen stoppen en de allereerste nederlaag toebrengen? Of gaat het gewoon niet gebeuren en wordt hier clubhistorie geschreven? De spanning stijgt!