Zevenklapper voor A1 in Rijssen

Alcides A1 boekte een fraaie 1-7 overwinning  op Excelsior ‘31 A1 uit Rijssen.  Met vijf doelpunten en een assist was Youri de Graaf de gevierde man.

Op het prachtige sportpark de Koerbelt kwam Alcides al snel op een comfortabele voorsprong. Na een vlotte combinatie tussen Joren, Frank en Youri schoof deze laatste de bal keurig in het doel (4e min. 0-1). Vier minuten later werd Youri de diepte ingestuurd door Mels. Nauwelijks gehinderd door de verdediger kon hij wederom de bal in het doel schuiven (8e min. 0-2).  Excelsior kreeg vervolgens een licht veldoverwicht, maar het wist de Meppeler verdediging niet in de problemen te krijgen. Met snelle uitbraken creëerde Alcides nog een handvol kansen. Doordat deze niet benut werden, groeide Excelsior in de wedstrijd.  Alleen vlak voor het rustsignaal moest doelman Roël  echt in actie komen. Met een prachtige duik wist hij de anschlusstreffer te voorkomen.

Het meegereisde Meppeler publiek vroeg zich in de rust af of Alcides de voorsprong zou behouden of dat het zich wederom onnodig in de nesten zou gaan werken. Het antwoord kwam vlot in de tweede helft. Net als in de eerste helft kwam Alcides sterk uit de startblokken. Binnen een kwartier stond het 1-6 en was de wedstrijd gespeeld.

De voor Frank ingekomen Ryan veroverde na slecht uitverdedigen de bal en legde deze af op Youri, die nummer drie afdrukte (50e min. 0-3). De schiettent leek nu geopend, want drie minuten later kon er weer gejuicht worden. Via Ryan en Youri was het nu Willem-Jan die de bal in het doel werkte (53e  min. 0-4).  Weer twee minuten later kon Youri op aangeven van Martijn wederom alleen op de doelman af . Ook nu faalde hij niet (55e min. 0-5). De linksbuiten van Excelsior wist de eer te redden. Zijn schot van afstand verdween in de rechterbovenhoek (58e min. 1-5).  De marge werd al snel weer op vijf gezet. Nu was de eer aan Mels (60e min. 1-6).  De eindstand werd twintig minuten later bereikt. De door Sven weggestuurde Ryan legde de bal af op Youri die zijn vijfde voor vandaag mocht aantekenen (80e min. 1-7).

Deze overwinning werd uiteraard uitgebreid in de spelersbus gevierd. Dicke T.......,  Kartoffelsalat schalde luid door de bus van chauffeur en geluksbrenger Peter. Volgende week reist de bus naar Enschede voor de topper tegen Vogido A1, de nummer 2 in de vierde divisie. Hopelijk dan weer Dicke T…… , Kartoffelsalat.

Opstelling Alcides A1: Roël Zelhorst; Mereyn Geskus (66. Lorenzo van Esch), Jari Mooij, Joost Moleman, Sven Kist, Mels Huisman, Joren Kamerling (56. Olaf de Grip),  Martijn Hooch Antink, Willem-Jan Webbink, Youri de Graaf, Frank Striethouldt (46. Ryan Luyckx)