Zielloos Alcides ten onder tegen Rohda

Geen passie en dus geen punten

Youri De Graaf speelt zijn directe tegenstander uit, Sohrab Van Dijk kijkt toe (Foto: Pieter Reinink)

Alcides kreeg gisteren geheel terecht een nederlaag te verwerken tegen Rohda Raalte. De Sallanders spelen in principe nergens meer om en kwamen naar Meppel om een leuke partij te spelen. Ze troffen in Alcides een tegenstander die daar volledig aan mee werkte.
Zonder enige passie en bezieling speelde Alcides de wedstrijd tegen Rohda. De aanvallers van Rohda kregen alle ruimte om combinaties aan te gaan en op te zetten, waarbij voortdurend spelers uit de rug van de Alcides verdedigers kwamen.
Het leidde tot kans op kans voor Rohda, maar pas in de 42e minuut werd één van deze kansen omgezet in een doelpunt door Kiekebosch.
Na de rust speelde Alcides iets beter en kreeg het ook een aantal kansen, maar de beleving bleef ook nu ver onder de maat. Daarbij bleef ook Rohda nog kansen creëren. Een kwartier voor tijd kopte Shabaz de 0-2 binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later scoorde Yannick Kaluzi voor Alcides echter alsnog de aansluitingstreffer. Alcides ging voor de gelijkmaker, maar die zat er echt niet in afgelopen zondagmiddag.

Een terechte nederlaag voor Alcides waar negen spelers geblesseerd of geschorst waren, waardoor Herre Huberts als rechtsback begon en er bij het laatste fluitsignaal drie A-junioren op het veld stonden.
Positief was de rentree van Stefano Assenberg en het optreden van Sohrab Van Dijk.
Zondag wacht Be Quick 1887. Alcides zal echt nog punten moeten pakken wanneer het gevrijwaard wil blijven van promotie/degradatie wedstrijden, maar met de wedstrijd(mentaliteit) van afgelopen zondag in het hoofd gaat dat nog een zeer zware dobber worden.