​Alcides MD1 is al bijna kampioen


Het gaat maar door. De meisjes van Alcides MD1 hebben zaterdag ook hun zevende competitiewedstrijd gewonnen. Hoewel het uiteindelijk een benauwde 5-4 zege op FC Meppel MD1 was, is het kampioenschap nu toch echt nabij. Bij winst op Bargeres MD1 in Emmen kan volgend weekend al de vlag in top!
Net als in de uitwedstrijd (1-6) leek Alcides MD1 ook thuis een geflatteerde overwinning op FC Meppel MD1 te boeken. De onderlinge verschillen waren ook ditmaal niet groot, maar na een 1-1 tussenstand brak de beste fase van Alcides aan en via een 3-1 ruststand stond het halverwege de tweede helft al 5-1.
Door enkele wissels was de verdediging van Alcides daarna echter tijdelijk zo lek als een mandje en kwam FC Meppel met drie goals binnen tien minuten nog gevaarlijk dichtbij. De slotfase was dan ook bijzonder spannend, maar in de stand kwam verder geen verandering meer.
 
Toch golden de vier tegengoals (dat waren er immers net zoveel als in de eerste zes wedstrijden) als een duidelijke waarschuwing dat Alcides MD1 beslist niet te vroeg mag juichen. Iedereen die deze leuke groep meiden  een warm hart toedraagt (en dat zijn best veel mensen!) hoopt dan ook dat deze benauwde zege iedereen weer op scherp heeft gezet. Met maar één doel: najaarskampioen worden in Emmen!