​Alcides MD1 zet zegetocht voort


Alcides MD1 maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. In het begin moesten de meisjes allemaal nog wat wennen aan elkaar, maar inmiddels staat er een echt team op het veld. Tegen VHK werd afgelopen zaterdag de vierde competitiezege geboekt en vooral de manier waarop dat gebeurde, oogstte heel veel bewondering.
Na de 3-0 in de openingsmatch tegen SC Genemuiden MD1 werd het trainersstokje van Iwan Bennink (hartelijk dank voor al jouw inspanningen, Iwan!) overgenomen door een illuster damesdrietal: Kirsten Meerzorg en de zussen Asha en Meral Kamans. Daarna volgden ruime overwinningen op FC Meppel MD1 (1-6) en Bargeres MD1 (5-2).
Op het kunstgras van VHK ging het aanvankelijk niet van een leien dakje. De thuisploeg was in de eerste twintig minuten zelfs gelijkwaardig aan Alcides, maar toen de 0-1 eenmaal was gevallen kreeg VHK geen enkele kans meer om nog terug in de wedstrijd te komen. Vlak voor rust werd het 0-2 en in de tweede helft werd de eindstand op 0-3 bepaald. Bravo!
Er waren trouwens opvallend veel Alcides-supporters (ouders en grootouders) aanwezig in Sint Jansklooster. Ze genoten niet alleen van mooi nazomerweer, maar ook van fraaie staaltjes voetbal van de meiden van Alcides MD1, die in relatief korte tijd tot een echte eenheid zijn gesmeed. Niemand loopt de kantjes eraf, er zijn geen zwakke schakels en de saamhorigheid is groot.

Als het zo blijft doorgaan, wordt dit dus een heel mooi voetbalseizoen. Leider Henk van Dorp glimt momenteel van trots. En terecht!