​B2 dodelijk efficiënt!

In een competitie waarin bijna iedereen van elkaar kan winnen komt het soms op details aan wie er met de winst vandoor gaat. Deze ochtend mocht B2 aantreden tegen Ruinen B1, de kampioen van vorig jaar. Beide teams 9 punten uit 6 wedstrijden, dus dat beloofde een spannende pot te worden. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Spraakman werd er om 11.15 uur afgetrapt. Het eerste kwartier was voor Ruinen, dat liet zien goed te kunnen combineren en in die eerste fase de bovenliggende partij was. Bij Alcides oogde het nog wat rommelig. Er werd nog niet genoeg druk gezet waardoor zij er redelijk makkelijk uit konden komen en meer aan voetballen toe kwamen dan B2. Gelukkig was keeper Jeroen weer in vorm, want met een uitgestoken voet voorkwam hij een voorsprong van Ruinen. In de eerste helft had B2 wel hinder van tegenwind en laagstaande zon. Langs de kant werd er al gefluisterd om te proberen om met 0-0 te rusten en dan na de pauze wellicht gebruik te maken van de weersomstandigheden. Echter had iedereen hier buiten Youssef gerekend, want uit het niets schoot hij verwoestend hard de 1-0 binnen middels een prachtig afstandsschot (oudgedienden hadden het over Arie Haan).
Dus zelfs een voorsprong bij de rust!
In de tweede helft toch een ander wedstrijdbeeld. B2 nu duidelijk meer op de aanval en Ruinen moest terug. Na een minuut of 10 kwam Niels op rechts aan de bal en dacht laat ik eens schieten. Met een prachtige curve vloog de bal over de keeper in de kruising. Een beauty! Op het middenveld heerste Hassan (niet van de bal te krijgen) en ook de andere spelers speelden nu met veel meer overtuiging. Halverwege de tweede helft scoorde Youssef zijn tweede en daarmee voor Alcides het derde doelpunt. Met een geweldige lob passeerde hij de kansloze keeper van Ruinen. B2 bleef goed door voetballen en Ruinen was aangeslagen. Na een mooie combinatie kon John met een bekeken schuiver de 4-0 einduitslag binnen schieten. Wellicht qua hele wedstrijd een te hoge uitslag, maar de kansen die er waren werden ook prima benut. A.s. zaterdag eerst nog een oefenwedstrijd tegen DESZ B1 en dan op naar de topper uit tegen Steenwijkerwold. Aan ons de eer om hen de eerste nederlaag in de competitie toe te brengen.