​B3 knokt zich naar overwinning


Zaterdagmiddag, prachtig mooi zonnig weer, veel publiek en een heuse derby!
B 3 met hulp van B2 spelers mocht aantreden tegen het puntloos onderaan staande FC Meppel. In de beker werd hier met 8-2 van gewonnen en hun laatste competitiewedstrijd ging met liefst 18-0 verloren. Dat mocht voor B3 toch geen problemen opleveren? Toch bleek FC Meppel taaier dan verwacht. Alcides had wel een licht veldoverwicht maar kwam er voorin nog niet doorheen.
Een aantal spelers ging iets teveel voor eigen succes, daar waar de combinatie of over de vleugel een betere optie was geweest. Toen was daar ineens Bas, die als een stoomwals op kwam en langs  4 a 5 man slalomde en met een perfecte blok vrij voor de keeper op dook. Met een bekeken schuiver schoot hij de (wel verdiende) 0-1 binnen. Maar ook FC Meppel was af en toe dreigend, vooral een afstandsschot zeilde maar net naast de paal.
In de tweede helft werd het nog wat spannender. FC begon brutaal wat meer mee te doen en toen na een onoverzichtelijke situatie de scheids de bal op de stip legde leek de gelijkmaker een feit. Maar daar dacht Jassine anders over! Met een fabelachtige reflex ranselde hij (de goed genomen) penalty uit zijn doel. Dat was voor Alcides gelijk het sein om het initiatief weer over te nemen en ze werden weer dreigender. Maar na geklungel op het middenveld wat leidde tot dom balverlies schoot een FC er de bal keurig in de hoek, 1-1.
Alcides stroopte de mouwen op en zette de tegenstander goed vast. Dat leidde tot een aantal corners, maar nog niet tot een doelpunt. Totdat Manoa zich knap vrij speelde en kon uithalen. De keeper verkeek zich een beetje en het was 1-2 voor B3. FC Meppel kwam er bijna niet meer uit en met een mooi schot zorgde Ismael voor de bevrijdende 1-3!
 
Conclusie: een goede team prestatie met Devon (man uitgeschakeld), Bas(heer en meester in de 1 tegen 1), Jassine (penalty gepakt, anders had het wellicht een andere wedstrijd kunnen worden), Olavo (hard werkend en nog geblesseerd), Tim (spits uitschakelen en simpel spelen), Salahadin (technisch vaardig, soms iets eerder spelen), Marius (iets minder dan vorige week), Belmina (slim de gaten trekken zodat andere spelers vrij kwamen), Florian (hard werkend en supersnel), Marnix (degelijk en goed inschuiven), Bonno (speelde een sterke wedstrijd in dienst van het elftal). Ook de “hulp spelers”deden weer goed hun best dus met z’n allen een mooie overwinning gepakt!
 
Man van de wedstrijd: Jassine!
 
Reporter.