​B3 speelt beste wedstrijd van seizoen


 maar verliest geflatteerd.
 
Op een winderig veld op sportpark Tussenboerslanden mocht B3 aantreden tegen SVN B1.  Feit is dat teams van Alcides hier meestal niet met de punten mee naar huis gaan. Bijv. B2 verloor hier vorig jaar met 4-0.
Na het echec van vorige week was het zaak om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Met een ietwat behoudende opstelling, 2 spitsen i.p.v. 3, en een mannetje extra op het middenveld werd getracht om het SVN zo lastig mogelijk te maken en zo lang mogelijk achterin de 0 proberen te houden.  En dat lukte meer dan voortreffelijk! B3 deed goed mee en was voetballend zeker niet minder, ondanks de tegenwind.
Achterin was het Niels die goed rugdekking gaf en daar waar mogelijk ook betrokken was bij de aanval. Het middenveld speelde slim de combinatie om zo de fysieke duels enigszins te mijden. Daarbij opgeteld de juiste wedstrijdinstelling (vanaf de eerste minuut) en B3 liet zien dat ze toch best wel wat in hun mars hadden. Keeper Nadal onderscheidde zich nog met een prachtige redding na een hard schot.
De ruststand werd bereikt met 0-0 en dat bood perspectief voor de tweede helft. Alcides ging er steeds meer in geloven en de eerste echte kansen kwamen er dan ok in het eerste kwartier, Vrije trap Mano net over getikt en een eigen kopbal via bovenkant lat net over. Ook een aantal corners zorgden voor gevaar. Uit een daarvan schoot Salla de bal met een mooie lob over de keeper in het doel. Een 0-1 voorsprong en op dat moment niet onverdiend te noemen. Het was dan ook vreselijk sneu dat SVN vrij snel na een verdwaalde voorzet pardoes op 1-1 kwam. Alcides ging proberen om toch weer op voorsprong te komen, maar daardoor kwamen er wel wat countermogelijkheden voor SVN. Uit een daarvan maakten zij 2-1, en dat was wel een domper te noemen. B3 ging achterin 1 op 1 spelen om er alsnog een gelijkspel uit te slepen maar helaas counterde SVN toch nog naar een geflatteerde 4-1. Al met al heeft B3 laten zien dat wanneer je een wedstrijd met een juiste instelling begint en tactisch doet wat er afgesproken is, ze het menig tegenstander heel lastig kunnen maken. De opluchting bij de Nijeveners was groot, want B3 was ze voetballend bij tijd en wijle de baas.
De toeschouwers vonden dat B3 te weinig kreeg, maar waren best trots op wat de jongens en Belmina vandaag lieten zien! Na de winterstop misschien naar een andere competitie en wie weet wat er dan nog mogelijk is.
 
Ook reporter zag een strijdlustig B3 niet beloond worden met op zijn minst een punt.