FC Meppel/Alcides JO19-2: hard en taakgericht werken loont

Vandaag de tweede ontmoeting tegen Rouveen. De eerste keer was een bekerwedstrijd, waarin Rouveen onze mannen met ruime cijfers opzij wisten te zetten. FCM/A had dus nog wat recht te zetten tegen hen. Een voordeel was wel, dat we wisten waar het meeste gevaar van Rouveen vandaan kwam. Tijdens de wedstrijdbespreking werd hier dan ook de nodige aandacht aan besteed en dat in combinatie met taakgericht en vanuit een organisatie blijven voetballen. Aan dit laatste schortte het behoorlijk tijdens de wedstrijd tegen Raptim. Benieuwd of onze mannen hier goede lering uit hadden getrokken, zodat Rouveen de nodige weerstand kon worden geboden.

Na enkele minuten spelen werd het de Meppelers wel duidelijk dat het een lastig potje zou gaan worden. Rouveen zocht en vond de combinatie en onze heren spelers moesten flink aan het werk om te voorkomen dat zij hiermee tot meerdere goede en gevaarlijke aanvallen zouden komen. In de eerste kleine twintig minuten lukte FCM/A dit heel behoorlijk. Rouveen probeerde het wel, maar doordat bij FCM/A de organisatie goed stond en iedereen zijn taak met verve uitvoerde, konden de bezoekers niet tot doelrijpe kansen komen. De spelers in de laatste linie van FCM/A, Stijn, Damian, Wisse en Mischa, speelden scherp maar fair en wisten diverse aanvallen van de bezoekers te onderbreken. Aansluitend wisten zij zelf na een onderschepping de bal zodanig in de voeten te spelen van onze aanvallers Tom v H, Jasper en de aansluitende Jesper, waardoor er zelf aan een aanval kon worden begonnen. Het aantal keren was niet veel, maar dreigend genoeg zodat Rouveen ook niet vol naar voren durfde te spelen. Onze middenvelders Robbert, Kas, Wouter en de geregeld inzakkende Jesper, werkten zich een slag in de rondte en liepen een groot aantal meters om zowel storend als opbouwend bezig te zijn. Rouveen bleef dan weliswaar de ploeg met het meeste balbezit, maar het leverde hen nauwelijks echte doelrijpe kansen op. Wisten zij dan toch door te dringen in de zestien van FCM/A, dan was daar altijd nog weer keeper Joost die, net zoals tegen Hoogeveen, een zeer degelijke, solide en betrouwbare pot speelde. Gedurende de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Rouveen wilde wel, maar door het harde werken van FCM/A vanuit een goede organisatie, kregen zij niet echt vat op de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we ook aangegeven, dat we hier het van moesten hebben. Dat het dan ook zo uitpakt, is enkel gaaf om te mogen zien. FCM/A gooide zich vol in de strijd, waarbij de scheids van mening was dat dit niet altijd op een even faire wijze ging. Jasper werd zodoende de gele kaart getoond, terwijl dit nu net één van de meest onschuldige overtredingen was. Zo kon hij voor iedere overtreding wel een kaart gaan geven. Jammer en ook onnodig, want door dit optreden zorgde de scheids zelf voor enige irritatie bij de diverse spelers en staf. Hoe het ook zij, FCM/A hield dapper stand. Sterker nog, het wist zelfs tot score te komen. Vanuit de zoveelste onderschepping, schakelden de Meppelers snel om. Vanuit de achterste linie, werd Jasper de diepte ingestuurd. De bal viel achter de laatste linie van Rouveen. Jasper was er zodanig snel bij, dat hij hierdoor vrij baan had richting het doel van de bezoekers. De keeper probeerde zijn doel te verkleinen door ver zijn doel uit te komen. Hij rukte zo ver op dat hij zelfs buiten zijn eigen zestien kwam. Jasper had hier goed het zicht op en wist de licht stuiterende bal van een goede 15 meter buiten de zestien over de keeper heen te spelen. Deze stuiterde nog één keer voor de doellijn, en verdween aansluitend net achter de deklat hoog in het dak van het doel: 1 – 0. Rouveen probeerde daarna het tempo te verhogen, maar FCM/A hield de ruimtes klein en de linies goed gesloten. Er was voor Rouveen nauwelijks een door komen aan. Kort voor rust vond de leidsman het nodig om Damian op de bon te slingeren. Ook nu was het zeer twijfelachtig of dit wel geel waard was. Het matige optreden van de fluitist werd door hem zelf nog meer onderstreept, door Rouveen tot twee keer toe voordeel te geven. Eerst gaf hij voordeel door een overtreding niet af te fluiten. So far so good, maar toen Rouveen de daaruit flinke doelrijpe kans niet wist te verzilveren, kende hij hen alsnog de vrije trap toe. Hun tweede voordeel dus. Tja………… Tot aan de rust wist FCM/A de voorsprong vast te houden. Om tegen deze tegenstander met deze stand de rust te bereiken, was enkel ter verdienste van FCM/A. Tot zo ver, helemaal goed.

In de rust de mannen dik gecomplimenteerd met de strijdlust die zij als team op de mat hadden weten te leggen. Nog 45 minuten te gaan. Mocht het team deze inzet weten vast te houden vanuit een goede veldbezetting, dan konden er zeker punten worden overgehouden aan dit duel.

De tweede helft week wat spelbeeld betreft niet veel af van de eerste. Rouveen probeerde nog meer druk te zetten op FCM/A, maar vandaag was de teambeleving en inzet van de Meppelers van een dusdanig niveau, waardoor Rouveen het maar niet lukte om gevaarlijk voor het doel te verschijnen van FCM/A. Natuurlijk kostte het harde werken veel energie, waardoor wij gedurende de tweede helft genoodzaakt waren te wisselen. Als je dan een speler naar de kant moet halen die zich helemaal leeg heeft geknokt, dan is dit enkel te prijzen. Ook de wissels, Farbod, Tom V, Lemuel en Jens, lieten meteen dezelfde strijdlust zien. Vanaf de bank meegenomen worden in het dan toe vertoonde spel, geeft enkel aan dat je op dat te maken hebt met een echt team. Tijdens het teamuitje en de na-borrel na de laatste training, was ook al zichtbaar dat het wat sfeer en plezier betreft het wel goed zit met dit team. Zie wat het ons dan brengt. Echter, het laatste halve uur moest FCM/A nog wel zien door te komen. Kas werd als derde speler van FCM/A het geel voor gehouden. Geen idee waarom. De scheidsrechter zelf kon het niet eens op een goede wijze onderbouwen. Erg jammer. De laatste 25 minuten, werd het voor FCM/A nog zwaarder, aangezien er met 10 man verder moest worden gespeeld. Tom V moest vertrekken omdat de scheidsrechter van mening was dat hij, ondanks dat de eerste overtreding op Tom zelf werd gemaakt(!), zijn directe tegenstander zou hebben nagetrapt. Balen, vooral omdat in werkelijkheid hier geen sprake van was. Zo werd het FCM/A wel erg lastig gemaakt om deze voorsprong over de streep te trekken. Toch lieten onze mannen zich niet kennen. Met man en macht werd er geknokt voor het behoud van de voorsprong. Hoe super vet is het dan ook als dit uiteindelijk na het laatste fluitsignaal met drie punten wordt beloond!

Een dikke pluim voor onze mannen, die door middel van een echte teamprestatie tot deze goede en fraaie overwinning wisten te komen. Zo zie je maar, dat hard voor elkaar willen werken vanuit een goede organisatie wordt beloond. TOP! Hopelijk kan deze lijn worden doorgezet naar de aankomende wedstrijden. Eén ding is zeker, FCM/A JO19-2 heeft nogmaals aangetoond als team tot veel in staat te zijn. Altijd prettig hier op terug te kunnen vallen. Volgende week naar Dalen. Een tegenstander van naar verwachting vergelijkbaar niveau. Kan zo maar weer eens een interessant potje worden. We gaan het meemaken.