‚ÄčIn 1968 uniek,nu gewoon joggende sporters op straat of in bos

Het was voorzitter Henk Meppeling van Alcides, die het idee lanceerde om van Alcides een omnivereniging temaken, meer sporten naast voetbal ondereen dak, honkbal, korfbal, schaken, hardlopen enz. Dat is niet gelukt!
Alleen hardlopen-joggen, trimmen bleef over. Hij plaatste een oproep, hield een vlammend betoog, waarom het zo goed was voor hart en bloedvaten en starte in mei 1968 met een groep lopers op een vroege zaterdagmorgen in de bossen van ijhorst. De leiding heeft hij er maar kort aan kunnen geven, omdat hij ernstig ziek werd.
Op zijn verzoek nam Hans Zegeling de leiding over.
Aanvankelijk bestond de groep uit ong.35 mannen, in de loop van tijd meldden zich ook dames aan. De groep organiseerde lange afstandslopen en zelfs maratons. In de loop van de tijd moesten ook lopers afhaken door blessures, verhuizing of-verdrietig door overlijden. De groep werd ouder en kleiner, aan werving werd niet gedaan. Maar het bos in IJhorst bleef het startpunt, zelfs ook de dinsdag morgen kwam erbij. De Sfeer in de groep was altijd goed, evenals de inzet.
Nog ong 10 lopers, waarvan drie tachtigjarigen, zijn nog actief en voelen de noodzaak om te bewegen, lid van Alcides hoefden ze niet te worden, maar koffie drinken op zaterdag in de kantine is een vaste traditie geworden met daarbij Jacco Jansen als verzorger.
50 jaar joggen, zijn er in Nederland nog andere loopgroepen, die dat kunnen zeggen?
Foto en Text van Jan Timmer