​Nijeveen uit, altijd lastig, maar inzet wordt beloond

Op voorhand weten we dat we tegen SVN ’69 vaak niet het mooiste voetbal laten zien en dat er veel individuele duels worden uitgestreden. Voor Alcides F1 dus zaak om vanaf het begin druk te zetten en dat lukt goed. Vanaf de aftrap had Ingmar al een goede doelpoging en hielden we druk. Wel wist SVN twee keer met een gevaarlijke counter een doelpoging af te dwingen. In de 11e minuut kreeg SVN dan ook een dot van een kans voor de 1-0 en kwam Alcides goed weg.
Met een krachtige doorbraak van Julian kwam hij vrij voor de keeper, maar wist niet wat hij met zoveel vrijheid aan moest. SVN counterde vooral met snelle spitsen, maar Alcides hield de druk naar voren. In de laatste minuut van de eerste helft bereikte een prachtige voorzet van Ingmar Dicky net niet en bleef het halverwege 0-0.
Met weer veel inzet en vechtlust begon Alcides de tweede helft. Dit resulteerde al snel in een hoekschop die Kjeld met een prachtige volley langs de keeper schoot: 0-1. De opluchting was groot, maar dit duurde niet lang. De scheidsrechter bleek niet in goeden doen vandaag, maar leverde ons net zo veel nadeel als voordeel. De gegeven vrije trap aan SVN leek te ver van de goal om er in een keer in te kunnen, maar met wind mee zeilde de bal hoog en onhoudbaar in kruizing, waardoor het na 5 minuten in de tweede helft weer gelijk stond. Meteen daarna maakte de snelle verdediger van SVN een rush over het hele veld en speelde zichzelf vrij voor de keeper maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. Inze ging voorop in de strijd en een hoekschop van hem ging er bijna in een keer in. SVN kreeg op bijna op dezelfde plek weer een vrije trap, maar deze smoorde nu in de verdediging van Alcides, waarna een prachtige aanval met goed overspelen over drie schijven Timo, Inze, Ingmar, voor de voeten van Dicky belandde, maar hij kreeg de bal niet onder controle en kwam niet tot een schot. Na wat gerommel voor de keeper van SVN schoot deze over de middellijn en stuiterde deze vrij voor een SVN speler. Maar Julian onze tweede keeper redde fantastisch. Het werd steeds spannender, beide ploegen gingen voor de drie punten en de duels werden grimmiger, maar Alcides had het beste van het spel. Inze nam nogmaals een hoekschop en deze draaide verraderlijk richting de keeper, die er nog wel aanzat maar het effect niet kon keren. Zwaar bevochten maar terecht nam Alcides de 3 punten en een mooi bedrag voor Alcides tegen Kanker, mee naar Meppel.