​Ruime bekerwinst voor Alcides MB1

De vele meegereisde supporters zagen op deze mooie nazomeravond  in Steenwijkerwold de meiden van Alcides MB1 met 1-7 winnen van de plaatselijke SV.

Steenwijkerwold startte gedreven en al vlot keek Alcides tegen een 1-0 achterstand aan.
Daarna kreeg Alcides meer grip op de wedstrijd en kreeg het kans op kans. Het lukte echter niet om de mooie roze bal in het doel te werken. De paal, de lat en de keeper stonden in de weg. Na twintig minuten wist Daniëlle dan toch het net te vinden en vanaf dat moment gingen de ballen er wel in.  Alcides liep gemakkelijk uit  naar 1-5 door doelpunten van Dionne 3x en Natalie.

Na de rust was het wederom Steenwijkerwold dat het initiatief nam. Dankzij het goed verdedigende werk zorgde dat echter nauwelijks voor gevaar. Alcides speelde net als de eerste helft met veel inzet, maar  het combineren ging nog niet soepeltjes.  Desondanks liep  Alcides door doelpunten van Danique en nog een keer Daniëlle uit naar 1-7. Met een mooie redding weerhield Laura Steenwijkerwold van het scoren.

Al met al een leuke pot voetbal. Een pluim van de reporter voor allen en een extra pluimpje voor Kyra en Romy.

Zaterdag wacht de ontmoeting tegen d’ Olde Veste MB1. Om verder te kunnen bekeren zal van dat team gewonnen moeten worden. Hopelijk is Belmina dan weer fit en blijft Jade van scherpe voorwerpen af . Ook fijn dat trainer/coach Patrick er weer bij kan zijn. Dan valt hij in ieder geval de supporters niet lastig met apps om het wedstrijdverloop te kunnen volgen.