​Voetbalschool 2.0

specifieke techniektraining voor de jeugd van Alcides!
 
Op initiatief van Harry van den Berg en Kevin de Vries (oud- en huidig eerste-elftalspeler) en in samenwerking met de technische jeugdcoördinatoren en de VTZ zijn we in het kader van talentontwikkeling en opleiding afgelopen vrijdag gestart met een proef techniektraining, een voetbalschool 2.0 voor alle jeugdspelers.

We willen de jeugd graag iets extra’s bieden en daarom gaan we starten met techniektrainingen.
De proef zal zich in eerste instantie richten op de D- en C-sectie. Als het mogelijk is, en die wens is er zeker, komen de andere jeugdteams ook aan de beurt.

We streven met de introductie van techniektraining de volgende doelen na:
*        (Technische) Oefening baart kunst en geeft vertrouwen
         Techniektraining leidt tot een betere coördinatie en behendigheid en verbetert dus de souplesse, beweeglijkheid en handelingssnelheid. Hiermee worden het zelfvertrouwen, lef en plezier in voetballen verhoogd.
*        Goede techniek draagt bij aan plezier en resultaat
         Veel met techniek bezig zijn stelt je uiteindelijk in staat om betere partijvormen te kunnen spelen, want als je de bal niet kunt controleren kun je niet in balbezit blijven en kun je ook geen goede pass geven. Een goede techniek draagt dus absoluut bij aan plezier en successen en daardoor zal ook het zelfvertrouwen van een speler toenemen (een succesvolle speler zal vaak ook buiten het veld succesvoller zijn).
*        Hogere motivatie spelers door individuelere benadering
         Techniektraining vraagt extra aandacht voor het individu en hiermee krijgen spelers meer aandacht, wordt de intensiteit van de training hoger, zijn spelers makkelijker te prikkelen en kunnen zaken meer als een maatwerk worden aangeboden (hoger leerrendement)
       
 
We zien het als een mooie eerste stap in de talentontwikkeling en opleiding bij Alcides.
Wij wensen Harry, Kevin, andere betrokkenen en onze D- en C-pupillen veel succes en plezier.

Bij Alcides  heeft de jeugd echt een streepje voor!
 
Voetbal Technische Zaken - VTZ