12 oktober 2013; F6 groeit als team!

Zaterdag 12 oktober, we spelen Willemsoord F2G.

Het is een bijzonder koude ochtend als we ’s ochtends vroeg verzamelen in de kantine. Met nog niet helemaal uitgeslapen hoofdjes kijken de kids nog wat wazig om zich heen. Er wordt nog even een spelletje tafelvoetbal gespeeld en dan vertrekken we in stoet richting Willemsoord.

We worden hartelijk ontvangen en de koffie staat zelfs klaar. Heerlijk zo’n warm bakkie. We worden naar de kleedkamer gebracht en iedereen kleedt zich om. Ze hebben er zin in. Er gaan wel geruchten rond dat het team waar we nu tegen gaan spelen erg goed zou zijn. Zou dat de inzet beïnvloeden?

Nog even snel een balletje trappen met elkaar, wat laatste tips van de trainer en om 10 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We gaan er goed in! Er wordt keurig overgespeeld. We zien het team elke wedstrijd groeien. Het is een goed gevoel te zien dat er een echt teamgevoel ontstaat. Onderling wordt er aangemoedigd en er vliegen complimentjes over en weer.

We zijn in de overhand. De bal blijft vrijwel de hele eerste helft in ons bezit. Dit resulteert in een prachtige tussenstand bij rust van 5-0!

De limonade wordt gretig naar binnen geschonken en niet veel later start de tweede helft. Het is mooi om te zien hoe de verdeling nu een beetje zichtbaar begint te worden. Er blijft een verdediger achter die de ballen daar geweldig tegenhoudt en terugspeelt. Er staan aanvallers voorin die vele kansen krijgen. Toch is in deze tweede helft het team van Willemsoord iets meer aan de bal. Er volgt een lichte dreiging.

We gaan er toch weer vol in en jawel, het zesde doelpunt is een feit. De spanning bij de tegenstander is voelbaar en er volgen steeds meer kleine, maar ook een paar grote overtredingen. Hierdoor lopen de spanningen ook bij ons op en dit resulteert in een wat slordiger spel, waardoor er uiteindelijk twee punten gescoord kunnen worden door Willemsoord.

Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af met een prachtscore van 6-2!

De penalty’s worden genomen. Onze keeper stopt er maar liefst zes en moet er maar twee door laten gaan. De keeper van Willemsoord is toch een stuk beter en wij krijgen er drie in.

Toch lopen we euforisch richting kleedkamer waar trots besproken wordt dat we gewonnen hebben…