2014 - 2015 Alcides E5 - SC Rouveen E2: koplopers in duel


Zaterdag 21 maart stond de topper tegen Rouveen E2 op het programma.

Na een goede competitiestart met twee ruime overwinningen was zaterdag de vraag: is drie keer 7-2 haalbaar voor E5?

Na een minuut "stilte" werd er afgetrapt, na het fluitsignaal van Edwin, de stiefvader van Cas. Hij had de eer en het genoegen om vandaag de topper: Alcides E5 - Rouveen SC E2 te fluiten.

Na een aantal minuten speeltijd neemt Boaz de bal vanuit een corner. Hij schiet een hoge bal over de groep heen. De aanval stopt. Boaz krijgt weer de bal en schiet naar Younes. Younes komt niet verder en Thomas krijgt de bal en schiet naar Cas, die passed de bal naar Pien. Zij schiet richting doel en de aanval wordt gestopt door Rouveen.

Mika rolt de bal naar Boaz en het begin van de aanval is er. De bal wordt gepakt door Rouveen die met een hoge bal naar het doel schiet. Mika stond wat verder voor zijn doel, maar gelukkig kan hij de bal pakken. Quinn krijgt de bal van Mika en speelt de bal naar Thomas. Thomas schiet hem naar Younes. Younes ziet Pien en schiet. Een vlammend schot, maar als de rook is opgetrokken zien wij dat de bal net naast het doel gaat.

Cas kan de bal makkelijk afpakken en schiet naar Younes. Hij kan de bal niet kwijt en schiet terug. Cas schiet naar Tim en....ook deze aanval wordt gestopt door Rouveen.

Vanuit een corner scoort Rouveen het doelpunt tegen --> 0 - 1.

Edwin, de scheids heeft alles onder controle. Door goede looplijnen behoudt hij het overzicht, hij ziet alles en staat niemand in de weg. Er zijn veel duels en Alcides probeert de bal over grote afstanden te spelen, wat niet makkelijk is. Alcides heeft nog niet de overhand in het spel.

Mika, de keeper speelt de bal naar Quinn, die via Olaf de bal mooi terugkrijgt om de bal door te spelen naar Thomas. Thomas speelt Cas aan en zorgt voor een corner. Thomas kan de bal pakken en speelt hem door naar Pien. Zij weet wel raad met de bal en schiet richting doel. De bal komt op de voet van de tegenstander en deze scoort voor Alcides. Bedankt Rouveen.

De stand is 1 - 1.

Alcides komt al wat beter in het spel. E5 wordt langs de lijn goed gecoacht door Stefan en door Sjon. Kaj en Youri konden er vandaag helaas niet bij zijn.

Olaf die mid-mid staat pakt de bal en stuurt Cas weg met de bal. Zijn actie strand door een tegenstander. Ook Tim ziet zijn actie stranden door balverlies. Hij ging nog zo mooi een speler voorbij.

Edwin blaast de eerste helft af en E5 rust met een stand 1 - 1.

Na wat ranja en een peptalk vervolgt E5 de wedstrijd. Boaz schiet de bal naar Younes. Hij schiet de bal net iets de zacht waardoor de keeper de bal heeft. Jammer. Cas neemt de bal mee en schiet naar Pien. Pien kopt maar er staat geen speler van Alcides achter Pien. De bal rolt over de lijn. Rouveen krijgt een corner en via een kopbal staat E5 opeens achter --> 1 - 2.

Rouveen komt met een strakke bal via het midden naar het doel, maar Mika zorgt voor een mooie redding. Niet veel later waren er 2 spelers van Rouveen die naar het doel gingen. Mika verkleinde zijn doel en zorgde ervoor dat die actie niet slaagde. Keurig! Langs de lijn krijgt Tim de bal van Thomas. Hij dribbelt met de bal, schiet en wordt geblokt. De bal komt bij Thomas die goed voor zijn tegenstander komt en hard op doel schiet. Via een tegenstander gaat de bal naast. Via een ingooi speelt Tim de bal naar Thomas. Hij schiet de bal weer terug naar Tim. Tim vindt Cas en hij ziet zijn kans. De bal wordt gestopt door de keeper.

Olaf laat Pien lopen naar het doel van de tegenstander en zij ziet Younes (de nummer 10 voor vandaag). Hij draait met de bal en schiet. De bal wordt gered door Rouveen en komt bij Thomas, die schiet naar Tim. De bal wordt op doel geschoten, maar strandt bij de keeper. Het spel gaat over en weer. Beiden ploegen krijgen hun kansen. Rouveen wordt gevaarlijk als er weer een corner gegeven wordt.

De eindstand is 1 - 2.

Drie keer is scheepsrecht zou mooi geweest zijn. Een 7 - 2 was niet haalbaar vandaag tegen deze tegenstander. Maar als we goed blijven trainen zit een gelijkspel of een kleine overwinning er de volgende keer wel in..!