24 augustus 2013; F6 speelt gelijk

Het is een prachtige ochtend, de 24ste augustus 2013. Afgelopen woensdag heeft het team voor het eerst samen getraind; het wordt dus best nog wel een uitdaging nu al een wedstrijd te spelen.

De eerste wedstrijd spelen we tegen SC Genemuiden F6. De kids hebben lekker op tijd het tenue aan en kunnen nog even een balletje trappen om in te komen.

Klokslag 9 uur klinkt het fluitsignaal en start de wedstrijd. Er komt gelijk een aanval vanuit Genemuiden, maar, zoals gedurende de hele eerste helft zal blijken, is dat aan onze keeper wel besteed; hij onderschept menig schot op doel. Er volgt een overtreding door Genemuiden en wij nemen de eerste vrije trap van deze wedstrijd. Hierna volgt een schot op het doel van Genemuiden, maar ook hun keeper staat zijn mannetje.

Er volgt een aantal hoekschoppen. De bal wordt mooi door ons aangenomen, doorgespeeld en hieruit volgt ons eerste doelpunt in de eerste vier minuten van de wedstrijd. Daarna volgt een aantal flinke dreigingen vanuit Genemuiden, maar er komt geen vervolg uit; We verdedigen prima en vallen gelijk weer aan zodra we bezit hebben van de bal. Op enig moment is er een overtreding door één van ons. De vrije trap wordt vlak voor het doel genomen, maar ook deze gaat naast.

Hierna draait het weer om en ligt de dreiging weer vanuit ons bij Genemuiden. Er wordt nog een aantal keer iemand van Genemuiden getackeld en er volgt derhalve een aantal vrije trappen. Gelukkig voor ons komt geen enkele bal in het doel. Er volgt nogmaals een tackel op Genemuiden, een vrije trap tegen,  een prachtige redding van onze keeper, een paar corners voor Genemuiden en dan is het rust. Even tijd om bij te komen van deze (in)spannende eerste helft met een beker ranja.

De tweede helft start na 5 minuten rust. Net als de eerste helft, gaat het spel redelijk op en neer. Genemuiden weet iets meer kansen te creëren. Wij zetten toch zeker een aantal keer Genemuiden keurig van de bal af! Op een gegeven moment komen we weer ver vooruit richting doel van Genemuiden, maar waarschijnlijk speelt de vermoeidheid nu toch parten, want de aanval loopt jammer genoeg op niets uit.

Dan, na een aantal pogingen van Genemuiden is er eindelijk ook voor hen een verdiende voltreffer. Genemuiden krijgt vele kansen. Gelukkig kunnen we voorkomen dat er nog een doelpunt tegen ons wordt gescoord. En dan; na van de bal gespeeld te zijn door één van onze spelers, blessure bij Genemuiden. Lijkt ernstig, echter staat de speler na een paar minuten gelukkig weer gewoon mee te spelen. Genemuiden krijgt nog een prachtige kans, maar helaas voor hen wordt er over het doel heen geschoten.

De wedstrijd wordt afgefloten met een 1-1 eindstand. Er volgen nog penalty’s waarbij onze keeper er helaas 4 door moet laten gaan. Daarentegen scoren we er ook 4.