5 oktober 2013; F6 speelt geweldige wedstrijd




Zaterdag 5 oktober, we spelen tegen Olde Veste ’54 F7.





Ook vandaag zijn we als team compleet, is de trainer ook weer aanwezig en staat er toch ook weer een aantal ouders langs de lijn. Het belooft een mooie dag te worden; een waterig zonnetje, dauw op het gras. Er is even onduidelijkheid over op welk veld we moeten spelen. Maar gelukkig worden de doelen snel klaargezet en staat onze tegenstander op ons te wachten.



 



Om 9 uur wordt er weer door ‘onze’ scheids gefloten als start van de wedstrijd. (even een compliment voor de scheids die mijn inziens de wedstrijden prima leidt!) Al snel wordt duidelijk dat deze twee teams aan elkaar gewaagd zijn. Dreiging over en weer, er wordt aangevallen door beide en ook knap verdedigd.





Al snel volgt ook al een eerste doelpunt. Helaas voor ons is het Olde Veste die onze verdediging doorbreekt en de bal in het doel krijgt. We willen overduidelijk revanche en vallen gelijk weer aan; dit resulteert in een mooie 1-1. Helaas vlak na dit doelpunt maakt één van ons hands. Olde Veste krijgt weer meer kansen. We laten ze echter niet zonder slag of stoot gaan; iedereen helpt goed verdedigen!





De pauze komt er al weer aan met een 1-2 tussenstand. Helaas moeten de rood aangelopen koppies even wachten op de vloeibare afkoeling…





Zo fel als de eerste helft was, zo begint de tweede ook. Het blijft een prachtig gezicht te zien hoe graag beide teams die bal in het doel willen krijgen. Er volgen ook meerdere kansen aan beide kanten. Er komt dan ook gauw een 2-2. Je ziet dat wij hier meer vertrouwen door krijgen en meer willen. De tegenpartij voelt dit echter ook en de spanning vliegt weer af. Het wordt 3-2 en we krijgen het idee dat we de wedstrijd dan misschien wel gewonnen hebben. Helaas gunt Olde Veste ons dat niet en maken zij de gelijkmaker vlak voor het einde.





Nogmaals: het was een superspannende wedstrijd om naar te kijken die uiteindelijk in 3-3 is geëindigd.

Bij het penalty’s nemen zien we een keeper die het nu beter onder controle heeft dan tijdens de wedstrijd; er worden wel 7 van de 10 tegengehouden, 2 moet hij laten gaan en 1 schiet naast. Aan onze kant gaan er uiteindelijk 6 van de 10 geschoten ballen in.

Het verplichte handjes schudden volgt. Dan druk babbelend over deze mooie wedstrijd lopen de stoere jongens en meiden van F6 richting de kleedkamer…