7 september 2013; F6 in de bekercompetitie

We spelen vandaag tegen FC Meppel F5.

Volgens buienradar beloofd het een frisse, mistige ochtend te worden. Echter, het zonnetje is er al weer snel bij! Het is weer een heerlijke ochtend om te voetballen.

Deze ochtend is zelfs iedereen van het team aanwezig! Mooie gelegenheid om de groepsfoto te maken. En nadat die genomen is, wordt er nog even een balletje over en weer getrapt. Inmiddels staat onze tegenstander, MSC F5, ook al klaar op het veld. Om het veld heen staan best veel supporters, waaronder de nieuwe trainer; dat doet ons team vast goed.

Om 9 uur wordt de wedstrijd geopend. Wij spelen met 3 wissels, 7 in het veld. Het spel begint aanvallend door MSC. Er volgen gelijk 2 corners. Gelukkig nemen we het snel weer over en spelen we mooi richting het doel van MSC. Er volgt een pracht schot, maar helaas is het naast. Het spel wordt snel weer hervat en jawel, in de eerste 5 minuten van de wedstrijd scoren wij ons eerste doelpunt van deze wedstrijd.

Er volgt nog een corner voor ons, maar er volgt helaas geen doelpunt uit. We kunnen meerdere pogingen doen; het spel is grotendeels op de helft van MSC. Wij zijn duidelijk in de overhand met dreiging en pogingen tot doelpunten. En jawel, daar volgt dan ook het tweede doelpunt voor ons.

MSC doet er alles aan ook te scoren en hun pogingen worden uiteindelijk vlak voor de pauze beloond met ook een doelpunt. We gaan de rust in met een 2-1 tussenstand. De ranja smaakt prima, er worden wat woorden gewisseld met de vele ouders/supporters langs de lijn en dan klinkt het sein voor de tweede helft. Onze keeper is ook gewisseld.

Zo mooi als we de eerste helft speelden, zo rommelig wordt het nu. Denken we dat we de wedstrijd in onze zak hebben? Of is het toch weer die vervelende vermoeidheid? Want gezegd moet worden dat er flinke sprints getrokken worden door ons! Diverse malen worden er doelpunten tegen op die manier mooi tegengehouden.

Helaas ligt de dreiging nu toch meer bij onze keeper. Er volgt een schot op ons doel, maar gelukkig naast. We voelen blijkbaar de angst, maar helaas resulteert dat in het feit dat we met z’n allen op een kluitje rond de bal staan; alsof we niet meer vrij durven te gaan staan. MSC is deze helft duidelijk aan de overhand. Ook nog een prachtpoging voor hen, omdat de bal bij één van ons op de arm komt. Hierdoor kan MSC hun tweede doelpunt scoren. Er wordt uiteindelijk afgefloten met 3-2.

De penalty’s volgen nog en het officieel afsluiten van de wedstrijd; elkaar de hand schudden. Hierna gaan we met z’n allen richting de kleedkamer om te vieren dat we deze wedstrijd gewonnen hebben.