ACV MD1 – Alcides MD1; Hoe een goed voetballend team toch kan verliezen

Vandaag staat de leuke wedstrijd tegen ACV uit Assen op het programma. 1 van de drie ploegen uit Assen die we deze competitie als tegenstander hebben. Thuis 0-2 achter gestaan en sterk teruggekomen tot een 2-2 gelijkspel dus de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Het is prachtig weer met een heerlijk voorjaarszonnetje. Wel wat wind maar dat maakt de wedstrijd weer wat spannender met wellicht onverwachte momenten. Veel ouders zijn, ondanks de reisafstand, toch meegereisd dus de sfeer is goed.

De meiden van Alcides MD1 beginnen goed aan de wedstrijd. De verdediging is scherp en onderschept de counters wanneer nodig. Maar veelal komt de bal al niet op de helft van Alcides door goed storend werk van het middenveld en de voorhoedespelers.

Het duurt dan ook niet lang of de eerste goede aanval laat zich zien. Helaas nog niet omgezet in een doelpunt. Goed combinatievoetbal met prima individuele acties zorgen voor veel dreiging en fraai opgezette aanvallen van onze Alcideanen. Jammer genoeg  lukt het voor de rust maar 1 x  om doel te treffen. Een weggewerkte bal, goed doorspelen van Djamilla en de snelheid van Loes zorgen voor een perfecte counter en een doelpunt van Loes. Goed keeperswerk van ACV, de paal en schoten op doel die net naast gaan voorkomen dat Alcides in de rust ruim voor staat.

Alcides gaat echter de rust in met een lekker gevoel. Vol goede moed beginnen we aan de 2e helft. Het spel van voor de rust wordt na de rust voortgezet wat direct al weer voor gevaar zorgt voor ACV doel. Het duurt dan ook niet lang voor de 0-2. Storend werk van Babette brengt de bal bij Tara. Deze speelt de bal breed  op Jacolijn. Die past op haar beurt de bal door op Loes, die met goed doorzetten met bal alleen op de keepster kan afgaan. In eerste instantie weet de ACV keepster de bal te keren. Maar een goed meegelopen Tara brengt de bal weer richting doel. De voor de rest prima keepende ACV keepster duikt op dat moment over de bal heen waarmee Loes haar tweede doelpunt kan maken.

Geen vuiltje aan de lucht dus, zou je denken. Maar helaas, niets is minder waar. Hoe het mogelijk is, is voor iedereen volledig onduidelijk, maar de wedstrijd draait 180 graden om. Ondanks dat Alcides nog steeds veelvuldig balbezit heeft is ACV in staat om in de resterende 15 minuten wel vier keer ons net te bollen. Met een 4-2 eindstand van ACV als teleurstellende uitslag. Dat is even slikken. Wederom goed voetbal dat niet beloond wordt. Toch, meiden, complimenten voor hoe jullie vandaag gevoetbald hebben. Veel strijd, mooie combinaties, sterk verdedigend werk van keeper en verdedigers , gedurfde acties en prima voetbal.

Voor diegenen die willen zien dat wat hierboven staat volledig de waarheid is, kunnen hiervan een uitgebreide samenvatting terugkijken. Want het is allemaal op film vastgelegd. Ga hiervoor naar: