Ajax Kids Tour biedt Alcides-jeugd leuke en leerzame clinic


Ruim tweehonderdvijftig deelnemers


Komt de opvolger van Daley Sinkgraven of Joeri van den Berg weer uit de Alcides-jeugd? Die vraag bleef donderdag 25 februari onbeantwoord na het bezoek van de Ajax Kids Tour. De clinic van de Amsterdamse trainers was vooral gericht op het spelplezier van de 240 voetballers van de F-, E- en D-jeugd van Alcides aangevuld met spelers uit de regio die lid zijn van de Ajax Kids Club.
Boyd van der Veen uit Alcides D2 gaf zijn club in de zomer op voor de Ajax Kids Tour. Half augustus kwam er een telefoontje van Ajax. ‘Geintje’, dacht vader Teo, maar er werd nadrukkelijk naar Boyd gevraagd. Die sprong een gat in de lucht toen de Ajax-fan hoorde dat De Ajax Kids Tour naar Ezinge zou komen.
,,We loten niet uit de vele, vele aanvragen, maar kijken zorgvuldig waar we naar toe gaan’’, meldt coördinator evenementen Daphne Seesing van de supportersclub van de huidige landskampioen. ,,Zitten er veel leden van de Ajax Kids Club in de regio en is het een goede club. In beide gevallen zat het helemaal goed. We zijn blij dat Alcides kunstgras heeft. Dat is een pré en je kunt aan alles merken dat het een goed georganiseerde vereniging is.’’
Er wordt flink uitgepakt door de 15 jonge Ajacieden die voor een perfecte voetbalmiddag zorgen. Er wordt niet alleen in circuitvorm allerlei voetbalspelletjes gedaan. Iedereen kan met de kampioensschaal op de foto of met mascotte Lucky en er is een heuse Ajax-quiz.
Het is een en al voetbalplezier op het hoofdveld van geelzwart zowel ’s morgens als ’s middags. Het koude en natte weer (’s middags) deert alleen de belangstellende ouders langs de lijn en geen enkele jeugdspeler. Het grote genieten en de intense voetbalbeleving spat er bijna letterlijk af. Geen enkel groot of klein talent haakt dan ook voortijdig af, maar maakt alles mee van begin tot het eind.
,,Het was donders leuk vandaag’’, zegt Boyd van der Veen, de aanstichter van het voetbalfeest, als hij zijn diploma van zijn trainer van de Ajax Kids Tour in ontvangst neemt. ,,Jullie waren een erg leuke groep’’, geeft trainer Stijn Konings aan. ,,Veel succes bij jullie club en wie weet kom ik jullie bij Ajax nog eens tegen.’’ Met die mooie laatste woorden verlaten alle spelers het Alcides-terrein.
Fotomap van de Ajax Kids Tour

Klik hier voor de foto's van Daan Prest op rtvmeppel.nl

Klik hiet voor de foto's op AjaxLife


Lekker druk in de kantine


Team Veltman op de foto met de schaal


Loop- en sprintoefeningen


Panna...

In de middag was het de beurt aan de oudere jeugd. Ook zij konden genieten van het fantastische Ajax programma, maar ze hadden wel iets minder geluk met het weer dan de allerjongsten 's morgens.

Een zeer geslaagde dag voor alle deenemers, Ajax bedankt voor een Topdag!


Warming-up


Volop activiteit op het hoofdveld