Alcides 2 op karakter naar winst

Zondag heeft Alcides 2 op het eigen sportpark de winst weten te pakken tegen FVC 2.
Een elftal wat een soort vergelijkbaar scenario heeft als Alcides 2, het vertrek van spelers aan het einde van het seizoen. Twee teams met dus andere gezichten en de maar daar was in het veld vandaag weinig van te merken, al was de bank bij Alcides wel smal bemand vandaag. Alcides 2 voetballend de betere, maar staat na rust wel met 1-2 achter en dit had ook een 1-3 achterstand kunnen zijn, waar FVC in die fase een aantal grote kansen kreeg. Op karakter weet een enorm gemotiveerd Alcides de opgelopen achterstand net na rust om te zetten naar een keurige 4-2 overwinning. Na tegenstanders als WKE, Emmen en Be Quick met daarin nederlagen daar voelde deze overwinning lekker en had men deze ook even nodig.

De wedstrijd is nog maar net onderweg en Alcides is de bovenliggende partij. Veel beweging, veel energie en er komen wat mogelijkheden. Bij de 2e corner die kort word genomen is het raak. Martijn Bosman geeft voor en in het doelgebied ontvangt Fabian Meilof de bal en hij bedenkt zich geen moment en schiet overtuigend met links de bal tegen het net. FVC 2 moet het hebben van opportunistisch spel, lange ballen en een vooruit lopend Alcides had het daar soms knap lastig mee. Uit een corner weet een aardig vrijstaande FVC'er de bal raak te koppen, 1-1.

In de rust is een ieder van Alcides 2 het eens dat het in balbezit beter moet. Soms even wat rustiger en meer oog voor medespelers waar de gedrevenheid nog wel eens veel lopen en duels bracht. Tevens goed het oog op de lange bal houden waarin Alcides 2 de 2e helft nog wat meer voorwaarts wil gaan. De 2e helft is kort onderweg en een fout in de opbouw van Alcides word afgestrafd door FVC, 1-2 en ja dan voetballend misschien wel meer in huis maar wel tegen een achterstand aankijkend waarbij FVC in het begin van de 2e helft een aantal kansen kreeg.
Goed om te zien dat men het geloof behield. Er komen nu aardig wat mogelijkheden voor Alcides en als A-Junior Jasper Bos goed doorkomt en middels een prima bal Jeffrey Kromodipo vrij zet, maakt Jeffrey de 2-2. Even kort juichen en gelijk die bal pakken. De ploeg voelde dat er meer in zat en wilde snel weer door in hun jacht naar de 3 punten. Enkele minuten na de 2-2 ligt de 3-2 er ook in. Jeffrey zet Paul vd Tuuk vrij voor de keeper en zijn afronding is beheerst. FVC probeert het nog wel maar op één mogelijkheid na en een vrijetrap wordt het niet meer gevaarlijk. Vlak voor tijd weet “matroos” Stefan Bosch de 4-2 erin te krijgen en dan is het wel zeker; 3 punten en een zucht van opluchting.
Voetballend kan men wel beter, maar om te zien hoe het geheel omgaat met de situatie en hoe ze samen in het veld staan en iets laten gebeuren.... een groot compliment! Tevens een groot compliment naar de goed spelende A-junioren: Bart Hooch Antink en de gebroeders Jasper en Thomas Bos.
Volgende week zondag geen competitie en ligt het niet voor de hand dat we een oefenwedstrijd gaan spelen.