Alcides 2 samen sterk


Alcides 2 blijft in de Reserve Hoofdklasse

Alcides 2 heeft afgelopen zondag het verblijf in de reserve hoofdklasse voor het seizoen 14/15 veilig gesteld. Een zwaarbevochten, maar zeer verdient gelijkspel tegen LSC 2 (2-2) bracht het noodzakelijk laatste puntje. De uitslag van de laatste nog te spelen wedstrijd tegen Achilles doet er niet meer toe, maar natuurlijk willen spelers en staf ook het seizoen goed en positief afsluiten.
Door een smalle basis en allerlei andere omstandigheden was voor Alcides 2 het eerste deel van de competitie niet soepel verlopen en de stand op de ranglijst zag er niet goed uit. In de winterstop is door alle trainers en begeleiders van Alcides 1, 2, 3, 4 en A1 uitgesproken dat we alles uit de kast zouden halen om Alcides 2 in de reserve hoofdklasse te houden. Na deze basis afspraken en een positief gesprek met de spelers van Alcides 2 is met nieuw elan de 2e helft van de competitie gestart.
Na twee moeilijke wedstrijden tegen Emmen en WKE (beide 3-1 verlies) moest op 9 maart worden gestreden tegen naaste concurrent GVAV. Een mooie 4-2 overwinning gaf het elftal extra moed en vertrouwen voor de komende wedstrijden. Toen er ook nog een op basis van strijdlust verdient gelijk spel tegen koploper BeQuick volgde was iedereen er van overtuigd dat er meer viel te halen in  de resterende wedstrijden. En dit bleek juist, want goede overwinningen op FVC en Velocitas brachten zes punten en hiermee stond Alcides 2 in de ranglijst boven de degradatie streep. De wedstrijd tegen SZW werd door een gebrek aan koelbloedigheid en scorende vermogen helaas verloren, maar iedereen was er van overtuigd dat dit slechts een incident was. In de wedstrijd van afgelopen zondag tegen LSC werd er voor iedere meter gestreden en waren we de bovenliggende partij. Door twee ongelukkige acties kwamen we achter met 0-2, maar geheel in lijn met de afgelopen weken werden de mouwen nog een keer opgestroopt en vol op de aanval gespeeld. Het zorgde voor de zeer verdiende gelijkmaker en met wat meer koelbloedigheid hadden we zelfs nog gewonnen. Het punt was echter binnen en een verblijf in de reserve hoofdklasse veilig gesteld.
Er is maar weer eens gebleken dat door eendrachtig samenwerking en een positieve instelling er heel veel kan worden bereikt. Iedereen binnen Alcides die hier aan heeft meegewerkt verdient een pluim, maar met name de spelers van Alcides 2 en de staf bestaande uit Menno en Gert verdienen een extra compliment door de positieve en enthousiaste houding waardoor dit goede resultaat is bereikt.