Alcides 2 verliest bekerfinale

Het tweede zondagteam van Alcides 2 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de noordelijke districtsbeker voor reserveteams te veroveren. Op sportpark Ezinge trok Flevo Boys 2 uit Emmeloord met 0-1 aan het langste eind.
 
Na in de competitie van de reservehoofdklasse keurig als derde te zijn geëindigd, hoopte Alcides 2 dit goede seizoen een bekroning te geven met het winnen van het bekertoernooi. In de eerste twintig minuten kon het team van trainer-coach Jack van der Haar de polderbewoners goed partij bieden en kreeg het in de twaalfde minuut ook de tot dan toe beste kans, toen Paul van der Tuuk prima doorzette over de linkerflank. Bij de achterlijn legde hij terug op Carl Furda, die de hoek voor het uitkiezen had maar de bal recht in de handen van de keeper schoot.
Na zo’n twintig minuten trok het makkelijker combinerende Flevo Boys 2 duidelijk het initiatief naar zich toe en schiep het vlak achter elkaar diverse scoringskansen, waarbij met name Alcides-keeper Thomas Bos zich onderscheidde met dappere reddingsacties. Net toen de Emmeloordse storm leek te luwen, viel in de 32e minuut dan toch de 0-1 toen een corner door Flevo Boys-captain Jorn Zuidema werd binnengekopt. Op slag van rust ontkwam Alcides 2 aan de 0-2.
De noodrem
Na de pauze kwam Alcides 2 met hernieuwd elan het veld in, maar tot echte scoringskansen leidde dat vooralsnog niet. De betere mogelijkheden bleven voor Flevo Boys. Pas toen Lorenzo van Esch in de 63e minuut aan de noodrem trok en met rood het veld uit moest, ontbrandde het heilige vuur aan Meppeler zijde. In het kader van een onvervalst slotoffensief ging Alcides 2 achterin 1 op 1 spelen en werd Fabian Wever nog ingebracht als stormram. Hij werd enkele malen goed in stelling gebracht door z’n teamgenoten, maar kon de 1-1 niet op het scorebord krijgen. En zo ging de beker mee naar Emmeloord.
 
Opstelling Alcides 2: Thomas Bos, Stijn Theunissen (46. Joren Kamerling), Martijn Hooch Antink (81. Fabian Wever), Lorenzo van Esch, Youri de Graaf, Carl Furda, Jasper Bos, Jurre van der Haar, Ramon van der Haar, Paul van der Tuuk (46. Dennis Hamminga), Frank Striethouldt (62. Ruben Zanting).  
Foto's Nienke Zunnenberg
Line up foto's van de kinderen staan achter in het foto album