Alcides 3 haalt uit en trakteert het publiek


Met de kerstdagen in het vizier, moesten de mannen van trainer Jan Klomp nog een inhaalwedstrijd afwerken, uit tegen vv Leo. Omdat Alcides 3 nog middenin de blessuregolf zit, heeft Jan Klomp weer flink beroep moeten doen op ‘De vrienden van het Driede’, een steeds groter wordend netwerk van gemotiveerde spelers, die bij ons op de zondag morgen een lekker potje willen ballen.
In de basis dan ook, naast een tweede basisplek voor eigen nieuweling Steven Tsirakos, plek voor Carl Furda, Paul van der Tuuk en Fabian Meilof. Kevin van der Veen nam plaats op de bank. Tevens een eervolle vermelding voor onze eigen Youri ‘puppy’ van Limburg. Na eerder trouw in het centrum van de verdediging te hebben geopereerd, liet hij vorige week zien ook de linksbackpositie te beheersen. Deze week liet hij zich niet van de wijs brengen toen hij zijn naam gekoppeld hoorde aan rugnummer 2. Ja beste mensen, rechtsback kunnen we hem ook kwijt.
 
Alcides kwam fris uit de startblokken. Men kon elkaar goed vinden, maar leek voorin nog niet heel gelukkig. Om die reden werd er gezocht naar andere oplossingen. Zo vindt Dennis Meadows, met een prima lange bal, een van de vrienden van het Driede. Paul ‘De Blanke Kanu’ van der Tuuk verschalkt op zakelijke wijze de keeper van vv Leo. 
Door scherpe analyse van ‘El Capitano’ Dennis Meadows wordt er dan ook snel voor gekozen om de buitenspelers te wisselen. Terwijl V.V. L.E.O. dit in de achterhoede nog aan het verwerken is, vindt Alcides een ander strijdplan door juist mannen vanaf het middenveld te laten komen. Mede ook omdat de immer hard werkende Henk Op=Op Berends vandaag juist minder feeling leek te hebben met het kunstgras in Loon. Waar de bank zoekende was naar wat hier de oorzaken van zouden kunnen zijn, was het juist leidster Eva Hofhuis die de meest plausibele verklaring had: ”Henk is verliefd, teveel last van vlinders.” Wie de gelukkige is in de dit verhaal? Ik verwijs jullie graag door naar Henk zelf, misschien wil hij het wel verklappen.
Plots is daar een prachtig opgezette aanval die onder andere van Joeri, via Henk, diep komt op de eerder genoemde Paul. Doordat Paul net niet lekker uit komt met zijn passen, lukt het hem niet de keeper nogmaals te verrassen.
Dit lukte Joeri ‘The Fartinator’ de Wolde wel met een kopbal. Helaas mochten we die niet meetellen wegens buitenspel.
Het lukt Dennis echter wel om niet lang daarna de bal de 16 in te loppen. Zo patsboem op het voorhoofd van Carl Furda die de ruststand bepaalde: 0-2.
 
 
Het lukte de mannen van de bloedfanatieke Jan Klomp om juist de laatste 45 min het publiek te tracteren. Er werd nog even flink aan het doelsaldo gewerkt.
Dit begon door het inbrengen van Martijn ‘BBQ’ van Achteren, hij verving de verliefde Henk Berends. Al weken wordt Martijn geprikkeld door de trainer die hem meermaals als vlaggenist opstelt. Vandaag was het aan hem de beurt om zijn de trainer zijn ongelijk te geven. Echter eerst was het nog de beurt aan Carl Furda, die op aangeven van Paul de 3-0 maakte.
Dit gaf de Alcideanen wat gemakszucht. Zo kon het gebeuren dat Danny ‘De mooiste man van Drenthe’ Mulder graag wilde stappen voor buitenspel. Hij stapte mis en zo kon Leo de 1-3 binnenschuiven.
Waar de mannen van Jan Klomp gevoelig kunnen zijn voor een dergelijk tikje, leken ze juist op dit moment hierdoor gesterkt. Mede ook door het veel minder agressief en trager acterende vv Leo.
Juist de eerder genoemde Martijn ‘BBQ’ van Achteren kreeg het op zijn, toch al niet geringe, heupen. Maarliefst 4 maal wist hij het net te vinden. Wat een rendement, want veel meer dan 5 kansen zal hij niet gehad hebben. Lopjes, schoten onderkant lat of gewoon beheerst binnenschuiven. Deze man kan het, zonder maar een meter teveel te lopen. Waar er bij ons nog geen term voor 4 doelpunten was, was het wederom leidster Eva Hofhuis die hem bedacht: Een heuze Quatro.
Waar we zekerder over kunnen zijn is dat 3 doelpunten een hattrick maken. En om die term het verslag in te slingeren hebben we Carl Furda nodig. Hij stelde daarin niet teleur en zo kwamen we aan ‘onze’ acht doelpunten.
Extra knap als je bedenkt dat halverwege de 2de helft Steven het veld moest verlaten met rugklachten.
1-8 was volgens de tegenstanders nog niet de eindstand. Direct na de aftrap van ‘onze achtste’, lepelde hun spits, die overigens wel heeeeeeel erg veel ruimte kreeg, de bal vrij gemakkelijk over een meter of 25 achter sluitpost Erik Pomper.
Kevin ‘lang end’ de Vries maakte ook zijn minuten, 35 stuks. Waar de wedstrijd aan beide kanten soms stevig, maar veelal fair verliep, had hij de pech mee te doen in een fase van de wedstrijd waarin de scheidsrechter nog wat kerstkaarten namens de KNVB uitdeelde. Waar deze kaarten nog wel eens vergeten worden op het wedstrijdformulier, telde hij zijn 4de kaart. Voor hem een weekje langer winterstop. Zowel hij als trainer Medos hadden hier de balen van.
Pareltje uit deze hectische periode was ook het sussen van Youri ‘puppy’ van Limburg. Waar teamgenoten geïrriteerd reageerden op een trap van de tegenstander, was onze Puppy de rots in de branding en bracht de rust en kerstgedachte terug op het veld. Jawel trouwe lezers, Youri van Limburg!
Na 90 minuten vond de man in het zwart het welletjes en vloot bij een 2-8 stand af.
 
Mogen we tevreden zijn met het resultaat? Zeker! Hierdoor zijn we nummer 2 in de 1ste periode geworden. Vooral knap als je ziet hoeveel kunst en vliegwerk we de laatste tijd hebben moeten uithalen.
De groep is toe aan een welverdiende winterstop, de voetbalschoenen van Mark ‘popcornbakker’ Snijder aan vervanging.
Na de bekende feesten en partijen, al dan niet bij onze sponsor De Tapperij, zijn wij 18 januari weer te aanschouwen. Ditmaal ‘binnen’ tijdens het bekende Jannes Kreuze toernooi.
Voor nu fijne kerstdagen en tot in 2014!