Alcides 3 laat aansluiting met top liggen


Het is op het moment flink op een houtje bijten voor de mannen van trainer Jan Klomp. De lijst met geblesseerden, al dan niet ouderdom, is langer dan mening trainer lief is. Daarom begin ik, als invallend verslaggever ter plaatse, met een welgemeend dank-je-wel aan de mannen van het 4de die ons afgelopen zondag uit de brand hebben kunnen helpen.
Dank je wel.

In en langs het veld was het een weerzien met oude bekenden. Nadat opa’s, vaders, zonen en oud teamgenoten elkaar gegroet hadden, konden de mannen van Jan Klomp dan toch aan de altijd zware opgave in Ruinerwold beginnen.

Het begin beloofde een waar spektakel. De geel-hemden slaagden erin een flitsend begin te laten zien en gaven met hunpro-actieve houding hoop op een tweede overwinning op Ruinerwold dit seizoen.
Dit bleek lastig lang vast te houden. Daar waar DE Henk nog een dot van een kans op de 0-1 kreeg, lukte het de mannen van de thuisploeg te counteren en doelman Erik Pomper te verschalken met een bal over hem heen, 0-1. Dit was ook de stand waarmee de kleedkamers werden opgezocht om de tactieken nog eens door te nemen.

In de tweede helft werd de zoektocht naar de gelijkmakervoorgezet. Onder andere Marc Schreijers en Danny Mulder waren beide dicht bij die zo gewilde gelijkmaker.
Echter kregen de heren van Ruinerwold, op een zeer aantrekkelijke plek, een vrije trap. De man achter de bal wist hier raad mee en legde de bal knap in het kruis.
Waar Alcides 3 vaak een 0-1 achterstand nog heeft weten om te buigen naar een overwinning, was deze 2-0 juist de klap die ze niet meer te boven kwamen.
Het werd nog geprobeerd met tactische wissels en vers bloed.Naast de eerder genoemde mannen van het 4de (Jack van der Haar, Dennis Knipmeijer en Geert Zanting zelfs de volle 92 minuten) werden eigen zwaargewichten Martijn van Achteren en als veldspeler functionerende keeper Robbert de Keijzer nog ingebracht.

Jammer genoeg slaagde dit tactisch plan niet en bouwde Ruinerwold de voorsprong verder uit naar de uiteindelijke 4-0. Misschien was de uitslag wat geflatteerd, maar de winnaar (helaas) wel terecht.

Aankomende zondag staat de klapper tegen koploperDwingeloo (oud honk van Henk Op=Op Berends) op de agenda. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Om 10.30 trappen we af.

Tot dan!