Alcides 3 - Leo 2

Afgelopen zondag ging het in het nieuws voornamelijk over het aanstaande kampioenschap van Ajax, maar in Meppel ging het om een vele belangrijkere wedstrijd:  Alcides 3 – Leo(Loon) 2.
Op een afgeladen vol Sportpark Ezinge werd er om 10.30u afgetrapt. Uw plaatselijke verslaggever had moeite met het vinden van een plekje voor de fiets en na de lange rijen bij de kassa kon hij ook na 5 minuten genieten van de strijdlustige Alcidrieanen.  De mannen van trainer Jan Klomp waren vooraf aan de wedstrijd flink in de watten gelegd met een heus champagne ontbijt bij de sponsor De Tapperij / La Tasca. Naast de verse jus, rijkelijk belegde broodjes, gekookte eitjes en champagne werden de afgetrainde lichamen ook nog even geprikkeld met een heerlijk shotje Fireman. Dit laatste zou nog wel eens de boosdoener kunnen zijn van het zeer teleurstellende optreden van Robin ‘Assist dief’ Schonewille in de eerste helft.  Meermaals werd hij bediend door een teamgenoot maar leek deze zijn assist niet te gunnen en zag liever een ingooi voor Leo dan een doelpunt.  Later hierover meer!

Enfin, terug het begin van de wedstrijd, nadat vaste goalie Erik Pomper punten had gepakt voor het 2e elftal van Alcides mocht hij zich deze week weer bewijzen bij het 3e. Tijdens de warming up werd hij nog even op scherp gezet door Yoeri van Limburg die hem nog even haarfijn vertelde dat hij daar een lobje van 30 meter over zich heen had gekregen en dat dat vandaag anders moest.  Zo geschiedde, Erik speelde een zeer goede wedstrijd en moest al snel in de eerste helft 2 x optreden bij een lange bal over de verdediging.  Erik’s eerste actie van de wedstrijd kwam tot stand na een lange bal van de uiterst ongelukkige linksback van Leo die over Yoeri heen viel maar Erik wist de bal en linksbuiten vakkundig over de zijlijn te sliden, dit tot groot genoegen van de geblesseerde Sander Noorda. Deze linksbuiten zou verder in de wedstrijd niet meer bij Erik in de buurt durven komen. Bij de aftrap was men nog bang dat LEO de geschorste buitenspeler van Go Ahead Eagles, Antonia had aangetrokken voor deze wedstrijd maar deze tropische verrassing bleek qua voetbaltalent een takje van een andere boom te zijn maar de looks had hij zeker. De eerste paar minuten komt Alcides goed door en laat vanaf de aftrap zien dat zij de beter voetballende ploeg zijn. Na een actie van Bob Remeijsen mag Robin aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd en hieruit valt direct de 1-0. Joeri de Wolde staat vogelvrij in het 5 meter gebied om de bal met de zijn rechter in de bovenhoek te plaatsen. Een meer dan verdiende voorsprong tegen het af en toe zeer armmoedig Leo. Na 12 minuten is de 2e grote kans voor Alcides genoteerd maar helaas geen goal, Emiel ’75 minuten’ van Limburg kan een pass van Dennis Meadows niet bekronen en plaatst de bal met links in de voeten van de keeper.  Het beeld van de wedstrijd veranderd niet en Alcides creëert elk 5 minuten wel een kans. Bob vergeet nog een keer te koppen bij een voorzet van Meadows en wanneer de bal wordt teruggelegd vanaf de achterlijn weet Bob ook voor open goal zijn goaltje niet mee te pikken. Deze goal was er overigens nooit gekomen want de teruggelegde bal vanaf de achterlijn werd volkomen verrassend afgevlagd door Stevie Wonder (woorden Sander Noorda) aan de overzijde van het veld.  In de 33e minuut wordt de marge dan eindelijk verdubbelt na een ‘Iniesta-achtige bal’ van Emiel op de diep gelopen Meadows die op zijn beurt niet zelfzuchtig is maar de bal breed legt op Henk Op=OP Berends en zo voor open goal de 2-0 binnenschiet.  In de 44e minuut gebeurt bijna hetzelfde, Meadows alleen op de keeper af en ziet ditmaal Joeri klaar staan om de breedtepass binnen te schieten, de bal van Meadows is goed maar dan komt Robin ‘dief’ Schonewille aangerend en weet deze pass te verpesten en er zelfs een ingooi van te maken, dit tot ergernis van trainer Jan Klomp. Voor even leek Robin dit met opzet te hebben gedaan en gunde hij Meadows niet nog een assist maar later blijkt dat zijn motoriek hem in de steek liet na de akelig lekkere shotjes bij het ontbijt en hem dus geen schuld blaamt.

Snel na deze actie maakt de verder goed fluitende scheidsrechter een einde aan de eerste helft. Direct na de rust knalt Leo uit de startblokken en nadat er balverlies wordt geleden op het middenveld komt John onder druk die de bal vervolgens verspeelt en de 2 spitsen van Leo kunnen alleen op Erik af. Deze hebben het kunststukje van Meadows en Henk goed afgekeken en zetten zo de 2-1 op het bord. Direct na de aftrap krijgt Bob de kans om de wedstrijd te beslissen maar verder dan een bal over het vangnet komt hij helaas niet. Meadows schrikt zo van de gemiste kans dat hij spontaan zijn hamstring verrekt en Calvin Snijder(A2) komt hem vervangen, een gouden wissel blijkt later. Nadat Erik in de 2e helft zijn ploeg nog 2x op de been houdt waarbij de 2e een katachtige Kenneth Vermeer redding leek krijgt Alcides steeds meer kansen. Emiel weet het houtwerk nog te raken en ook Robin weet de horizontale paal een keer te raken. De moegestreden Bob verlaat overigens in de 60e minuut het veld voor de zeer goed spelende Thomas Bos of Jasper of Danny of toch Thomas. Hij luisterde overigens na alle 3 de namen in het veld en deed het fantastisch. Thomas en Calvin waren 2 zeer goede invallers. Henk verlaat vervolgens het veld voor Martijn ‘vlagger’van Achteren en dat is het moment dat Emiel geen stap meer zet. ‘Opa’ had gerekend op 75 minuten en besloot dan ook na de 75e minuut dat het welletjes was en begon op het middenveld alvast rustig met wat rondjes uitlopen. Vrij snel na de invalbeurten van beide heren weet Alcides het veldoverwicht uit te drukken in een doelpunt(Joeri de Wolde) en daarmee Leo dieper in de problemen. Het bericht komt binnen bij het groot aantal fans dat Wacker zojuist op 0-1 is gekomen en hierdoor Leo passeert op de ranglijst. Ook bij de spelers van Leo komt dit bericht binnen en met man en macht probeert men nog wat te forceren maar voor Leo is het einde nabij. Bjorn Bosch mag na goed voorbereidend werk  van Thomas nog een duit in het zakje doen en Robin laat zien dat voor open goal scoren weldegelijk is zijn takenpakket zit.  5 minuten voor tijd zien we dan toch nog wat van de talenten van Leo, een aanval over ruim 35 schijven eindigt bij de spits die Erik omspeelt en schiet gelukkig de 2e eren treffer binnen.  In de laatste minuut weet Calvin de 6-2 nog op het bord te zetten dit tot groot genoegen van zijn trainer Sander Noorda die de laatste 10 minuten heeft lopen pronken over zijn kwaliteiten als trainer en al 2x kampioen is geworden in 4 jaar.  Eindstand 6-2 en Alcides 3 heeft een hele belangrijke stap gezet naar een top 3 eindklassering. De spekbranders uit Ruinerwold staan slecht 1 punt boven de Meppelers en een wedstrijd meer gespeeld. Ruinerwold krijgt volgende week de aanstaande kampioen Dwingeloo op visite en er vanuit gaande dat Dwingeloo daar wint heeft Alcides  mogelijk genoeg aan een gelijkspel uit bij Wijster.

We zien u graag volgende week om 10.30u op Sportpark te Meer.