Alcides 3 met moeite langs Wacker 2


Ook afgelopen zondag de derde van de maand november mochten de stoere mannen van Alcides 3 de wei in, deze keer tegen bijna-buurman Wacker 2 uit De Wijk. Het was allemaal redelijk behelpen qua spelers, maar er stond zoals altijd weer een elftal op het veld. In de eerste helft golfde het spel op en neer. Wacker weerde zich goed tegen de hoger geklasseerde Geel-zwarte brigade en was ook gevaarlijker dan de stoere mannen. Vlak voor het rustsignaal kreeg onze sterkeeper Erik Pomper een ‘knietje’ op z’n bovenbeen, (hij had er tijdens het afscheidsfeestje later op de dag van Tom-Erik Grotens nog last van, op dit feestje komen we later in het verslag nog terug. Eerst de focus op de match van de stoere mannen) Robbert de Keijzer had de eer om Erik Pomper te vervangen. Meteen hierna gingen Johnny Hoogland en uw verslaggever ter plaatse thee halen. Toe we terug kwamen zat opeens Henk ‘op=op’ Berends geblesseerd in de dug out. De BOB Remeijsen die trouwens goed vlagde mocht Henkie vervangen. Nu waren er geen wissels meer, op onze eigen trainer Jan Klomp na.
In de rust heeft Jan Klomp snel een tenue aangetrokken voor het geval dat er weer iemand zou uitvallen van de stoere mannen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, het was vaker slecht dan goed en er vielen nauwelijks kansen te noteren. Goalie Robbert de Keijzer kreeg af en toe een terugspeelbal aangespeeld dat meer op een schot op doel leek, uw verslaggever ter plaatste noemt geen namen (Sander Noorda). Alleen tien minuten in de tweede helft gebeurde er opeens van alles voor het doel van Alcides 3. Via een ‘scrimmage’ komt de bal bij Robbert de Keijzer en die pakt de bal in de handen, de scheidsrechter is echter van mening dat het een terugspeelbal is. Onze ‘puppy’ Yoeri van Limburg loopt langs de scheids en fluistert hem een woordje toe, hij krijgt meteen rood. Vrije trap in de 16 dus voor Wacker, gelukkig verprutsen ze deze kans. Een kwartier voor tijd viel ‘El Capitano’ Emiel van Limburg zomaar neer, hij had last van duizeligheid en was even geen stoere man meer. Emiel kon niet verder en dit betekende dat trainer Jan Klomp zijn kunsten mocht gaan vertonen. Dit doet hij, want amper vijf minuten later geeft hij de ‘assist’ voor de assist. Trainer Jan Klomp stuurt Martijn ‘bbq’ van Achteren diep aan de rechterkant, Martijn geeft de bal vervolgens snoeihard en strak voor. Een ongelukkige verdediger van Wacker kan niks anders doen dan de bal zelf maar in het doel te schieten, want Mark Snijder gaf heel veel druk (volgens hem zelf). De wedstrijd wordt vervolgens vakkundig uitgespeeld en de stoere mannen van Alcides 3 hebben weer eens de volle buit gepakt. Dit werd uiteraard gevierd met een alcoholistisch drankje.
 
Speciale aandacht in dit verslag gaat natuurlijk uit naar onze knuffelbeer Tom-Erik Grotens. Tom-Erik gaat ons verlaten en vertrekt naar Curaçao. Natuurlijk werd dit gevierd met een passend afscheidsfeestje die tot in de late uurtjes duurde. We zijn dan wel stoere mannen, maar we gaan je missen Tommie. Tijdens het volgende teamuitje komen we je bezoeken in Curaçao.
Wat ook het vermelden waard is, de voorzitter van onze trotse club is natuurlijk ook de trotse vader van Tom-Erik. Hij was een goede gastheer zondagavond, zoals op de foto te zien is.   
 
 
Eric Grotens, Voorzitter van M.v.v. Alcides en goede gastheer.