Alcides 3 - Ruinerwold 2

Op een regenachtige zondagochtend stond weer de ontmoeting Alcides3-Ruinerwold2 op het programma.
Een kleine maand terug voor de beker werd het nog 1-1. Nu een ontmoeting voor de competitie, voor beide ploegen het eerste duel. Vorig jaar voor de competitie maakte Ruinerwold op Ezinge gehakt van de Meppelers door met een overwinning van maarliefst 1-7 huiswaarts te keren. Ditmaal zou het anders lopen.

Onder leiding van leidsman Hans Boersma werd er om 10.30u in de regen afgetrapt. Gelukkig voor de weer aanwezige supporters o.a. een delegatie van de familie Wever werd dit duel op het hoofdveld gespeeld. De spelers een beetje over het kunstgras glijden en de supporters droog op de tribune.

Beide ploegen lieten blijken hun eerste duel graag winnend af te willen sluiten. Het spel golfde op en neer, er werd al vroeg en snel druk gezet door beide partijen. Ruinerwold is niet zomaar een ploeg die op bezoek kwam, want voor de zomer trokken ze maar net aan het kortste eind in de strijd om de titel. Jubbega besliste in en tegen Ruinerwold de onderlinge strijd in hun voordeel.

Terwijl in beide doelgebieden van alles gebeurde kwam Alcides voor de rust niet verder dan een bal op de onderkant van de lat en volgens Dennis Meadows vervolgens over de doellijn. Helaas werden scheidsrechter en Meadows het niet met elkaar eens. Waar de supporters dachten aan de koffie te kunnen met een 0-0 ruststand scoorde plots de gasten uit Ruinerwold vlak voor het verstrijken van de eerste speelhelft de openingstreffer. Een klein misverstand achterin bij de Alcideanen ging aan de treffer vooraf, maar niet getreurd en rustig aan de thee want er zouden nog wel kansen komen.

Tijdens de rustperiode benutte trainer Jan Klomp de tijd door erop te hameren dat het in principe prima ging en Alcides 3 wel vaker op achterstand komt, maar bijna net zovaak alsnog een overwinning in de wacht weet te slepen. Mentaal ijzersterk die Alcideanen van het 3e!

De 2e helft (inmiddels was het droog geworden in Meppel) speelde het spel zich vooral af op de helft van Ruinerwold. Conditioneel kwam er her en der ietwat zand bij de gasten in de motor en de Meppelers benutten hun goede voorbereiding en intensieve trainingsperiode door het tempo zo hoog mogelijk te houden. Tot een minuut of 25 voor tijd blijken de kansen voor Alcides helaas te moeilijk om te verzilveren en pas wanneer er echt héél veel ruimte begint te ontstaan door snel (voorwaarts) spel van Alcides breken de Spekbranders uit Ruinerwold. Emiel van Limburg rond een heerlijke aanval over meerdere schijven af met vanaf 20 meter een bekeken bal in de rechterkruising, 1-1. Een kleine 10 minuten voor tijd wanneer de gasten beginnen te gokken op een puntendeling neemt Tom-Erik Grotens de keeper in de maling met een lobje over hem heen om uit te spelen en rustig af te ronden voor 2-1.

Alcides pakt meteen de volle buit tegen een op papier zeer sterke tegenstander. Het seizoen is nog lang, maar een goed begin is het halve werk.

Zondag a.s. reist de equipe af naar sportpark de Hulsebosch in Dwingeloo om daar voor de volgende 3 punten te gaan strijden.