Alcides A2 - Emmeloord A1

Na de belangrijke pot vorige week tegen Vv Havelte stond deze week Emmeloord A1 op het programma, een ploeg die in eerste instantie kwam om 'de schade beperkt te houden'.
Na de gebruikelijke warming up begon de wedstrijd, het werd inderdaad al snel kenbaar dat ze hier niet kwamen om een doelpunt te maken, want ze hadden hun eigen 16 al gauw gevuld met de 11 'spelers' die ze in het veld hadden staan. Hierdoor werd het voor ons lastig om een gaatje in hun verdediging te vinden. Na een paar kleine kansjes liep het nog steeds niet erg lekker bij ons en Emmeloord hield ons goed op afstand. Aan het eind van de 1e helft kregen we een vrije bal op ongeveer 20 meter van het doel, Ammon stond klaar om deze er even vakkundig in te leggen. Via de lat en de keeper belandde de bal uiteindelijk in het goal van Emmeloord, 1-0.
Met deze stand gingen we ook de rust in, de gebruikelijke thee vloeide weer rijkelijk en de trainer gaf aan wat hem niet beviel. We zaten dus wel even, aangezien het geen beste 1e helft was van Alcides.

Na de rust gingen we weer het veld op, een paar wissels werden toegepast. De 2e helft kregen we iets meer ruimte en begonnen Emmeloord lichtelijk stuk te spelen, we kregen meer kansen en uiteindelijk kwam de 2-0 door een van onze lieve tegenstanders die een gaatje zag in eigen goal en hem daar keurig inschoot. Hierna werd de wedstrijd een beetje eentonig, alleen Emmeloord probeerde soms nog aan te vallen maar dit liep telkens stuk op de Alcides verdediging. Na een mooie voorzet besloot Keller er ook nog 3-0 van te maken met een goede kopgoal. De wedstrijd was beslist en de jongens van A2 wilden eigenlijk liever de kantine induiken, maar er moest nog even gespeeld worden. Na een blunder kwam Emmeloord op wonderbaarlijke wijze op 3-1, moet wel bij vermeld worden dat deze goal meer geluk dan wijsheid was maar goed, een goal is een goal. De scheids floot af met een 3-1 eindstand, het eerste tegendoelpunt voor Alcides A2 is een feit maar we staan nog wel ongeslagen bovenaan. Volgende week Tollebeek A1 thuis voor de beker, komt dat zien om 13.00 uur.