Alcides A2 wint van Havelte A1

Bauke houdt weer de nul voor A2, en pakt daarmee wederom 3 punten.

Na de overwinning op Ruinerwold A1 , stond vandaag de topper tussen Alcides A2 en Havelte A1 op het programma. Beide ploegen hadden in de competitie nog niet verloren.

Havelte begon goed en zette A2 flink onder druk. Door domme keuzes en slechte inspeelballen kwam Havelte door ons eigen slechte spel een paar keer gevaarlijk voor het doel. Onze keeper Bauke, stond weer goed te keepen en hield A2 op de been.

Na een paar aanpassingen in de opstelling kregen we wat meer grip op de wedstrijd en konden we de bal meer in de ploeg houden. Dit resulteerde in een vrije trap randje zestien, die op magistrale wijze gepromoveerd werd tot doelpunt. A2 kon na dit doelpunt de eerste helft vrij gemakkelijk uit spelen, waardoor er een rust stand op het scorebord stond van 0-1. In de tweede helft ging Havelte aanvallender spelen en bracht het een extra spits in. Op een verdwaald schot na, die op knappe wijze door Bauke uit het doel gewerkt werd, kreeg Havelte geen enkele kans meer en bleef A2 eenvoudig op de been. Na een minuut of 85 kreeg A2 wederom een vrije trap op de rand van de zestien. De bal werd goed ingebracht in de zestien en keurig afgerond door het gouden voetje van Ammon.  Kort hierna werd er afgefloten en kon A2 wederom drie punten bijschrijven en verstevigt daarmee de koppositie.

Voetballend gezien moet en kan het veel beter. Werklust en de wil om te winnen was vandaag weer goed aanwezig. Klasse!!!!

Volgende week Emmeloord A1, aanvang 13:00 uur.