Alcides alsnog met lege handen

Alcides heeft zondag bij de hervatting van de voetbalcompetitie een 1-2 thuisnederlaag geleden tegen RKZVC uit Zieuwent. Na een 0-1 achterstand kwam Alcides in de slotfase terug tot 1-1, maar het welverdiende punt kreeg het niet, want de 1-2 van de Achterhoekers viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd.
In de eerste helft was het enkel RKZVC dat de klok sloeg. Het kwam na slap ingrijpen van de Meppeler defensie op 0-1 via Sjors Storkhorst, en hield Alcides ver van het eigen doel. Enkel Jermain Wobbes kwam er een keer gevaarlijk uit, maar hij schoot in het zijnet.
Verdiende gelijkmaker
In de tweede helft oefende Alcides meer druk uit naar voren, en ontwikkelde het langzamerhand wat kansjes. Na een kans voor Bjorn Rellum was het Wobbes die van dichtbij met een omhaal de zo vurig gewenste en verdiende gelijkmaker scoorde, in de 86e minuut. Olaf de Grip was een minuut later dicht bij de 2-1, maar de goal viel aan de andere kant. Invaller Jens Schutten passeerde keeper Pieter IJzerman in de korte hoek en liet een in de tweede helft gepassioneerd spelend Alcides zo alsnog met lege handen achter.
Bron: Meppelercourant.nl