Alcides B1 als team naar de winst.Vanavond de tweede bekerwedstrijd in een serie van drie. Afgelopen zaterdag tegen MSC liet het nog wat te wensen over. Voor vandaag werd daarom de opstelling hier en daar wat aangepast. Op voorhand werd dit met de mannen goed doorgenomen en wat vet gaaf is het dan om te zien dat iedereen van onze B1 dit in de praktijk prachtig weet uit te voeren. In elke linie had Alcides B1 de overhand. De Weide probeerde wel te voetballen maar door de overmacht van de geel-zwarten kwamen zij daar niet aan toe. Het tempo lag aan Meppelse kant hoog en door de vele positiewisselingen hadden de bezoekers moeite het spel van Alcides te volgen. Hierdoor wist Boye Keizer de op de rechterflank opgestelde Guido de Ridder al in het begin van de wedstrijd in stelling te brengen. Waar Guido in de eerste partij minder scherpte toonde, bleek hij nu strak en koelbloedig af te kunnen ronden: 1 – 0. Aansluitend volgden er meerdere aanvallen en had het in afzienbare tijd de voorsprong uitgebreid kunnen worden. Dit liet even op zich wachten maar na eerst een schot op de paal te zien eindigen, kopte Soufian EL Kadouri de eerstvolgende mogelijkheid netjes binnen: 2 – 0. Alcides had de smaak te pakken. De Weide wist zo nu en dan de middenlijn te passeren maar achter stond het goed en werd na onderbreking van de Hoogeveense-uitval direct omgeschakeld na het opzetten van de volgende aanval. Daar waar nodig zelfs met behulp van keeper Xander.


Na een goed half uur spelen wist Alcides B1 de overmacht uit te drukken in een derde doelpunt. Jurre van de Haar, opgesteld in de spits, was hier verantwoordelijke voor. Door goed samenspel wist ook hij het meest juiste en effectieve vervolg te geven aan een wederom vlot lopende aanval: 3 – 0. Kort voor de pauze leek Joep Fakkert de vierde binnen te tikken. Volgens velen omzeilde hij keurig de buitenspel val en wist hij met een tikker de uitkomende keeper van De Weide te passeren. Op het moment dat de bal de doellijn passeerde floot de clownesk optredende scheidsrechter alsnog. Voornamelijk op advies van een meelevende Hoogeveense supporter. Hierdoor bleef het tot aan de rust drie tegen nul in het voordeel voor de ploeg die daar meer dan verdiend recht op had. Pauze.


Hoe mooi kan het zijn in de pauze enkel en alleen complimenten uit te mogen delen aan een team dat tot dan toe keurig voetbal liet zien. En de thee, die smaakt op dat moment nog eens des te beter.


De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Alcides bleef de betere voetballende ploeg. De Weide kreeg er nauwelijks vat op. Het is dat na een kleine tien minuten Alcides de teugels ietwat liet vieren waardoor De Weide zelf ook wat meer aan voetballen kon komen. Toch bleef onze achterhoede goed overeind. Dit leek ook het geval op een moment dat Marnix de Jager als linkerverdediger een aanval van De Weide onschadelijk wist te maken. De scheids meende hierin echter een overtreding te zien en toverde van grote afstand een penalty uit zijn hoge hoed. De toegekende pingel werd door broer en keeper Xander met een katachtige reflex terecht gepareerd. Hoe toevallig was het dat, zo later bleek, collega Jasper Cillissen dit min of meer hetzelfde deed voor een pracht club uit de hoofdstad van ons land. Goed voorbeeld doet goed volgen moeten we maar denken. Het was ook het moment dat Alcides B1 schijnbaar nodig had om weer een tandje bij te zetten. Deze tempoversnelling deed De Weide de welbekende das om. Joep Fakkert was het deze keer die zijn hard werken beloond zag worden in het meepikken van een doelpunt op aangeven van Guido de Ridder: 4 – 0. Daarna was het gedaan met De Weide. Het is dat Alcides hier en daar wat pech had in de afronding, anders had de score aanzienlijk hoger kunnen zijn dan de uiteindelijke


6 – 0. Guido de Ridder scoorde namelijk nog twee keer. Eerst met een kopbal na een goede vrije trap van Brecht van Zomeren en aansluitend wist hij een snelle counter af te sluiten met een subtiele schuiver. Mooi om te zien hoe de heren gezamenlijk de doelpunten vieren. Hiermee laten zij zien ieders werk en aandeel te waarderen. Zo hoort het te zijn, voetballen als een echt team!


Na afloop enkel en alleen tevreden gezichten met een dikke pluim voor de heren spelers van Alcides B1 en een mooie beloning met een bezoek aan de wedstriijd S.C. Heerenveen – PEC Zwolle. Met dank aan Cora Keizer! Kom maar op met die wedstrijd van zaterdag tegen JVZ B1. Op deze wijze is het leuk om naar elke wedstrijd van Alcides B1 uit te kijken. Interesse? Zaterdag 12.30 uur in Zuidwolde. Wie weet tot dan.


 


Jan