Alcides B1: door naar de laatste acht

En weer een ronde verder! Waar sommige ploegen vandaag moesten inhalen, kon Alcides B1 zich opmaken voor de bekerwedstrijd tegen Drachster Boys B2.  Op papier leek dit een gunstige loting, maar de wedstrijd moet altijd eerst nog gespeeld worden.



Alcides liet er vanaf het begin geen gras over groeien. Het balletje ging aan Meppelse zijde snel rond en dan ook nog eens voornamelijk op de helft van de bezoekers uit Drachten. Zij moesten achteruit en hadden letterlijk handen en voeten nodig om Alcides van het scoren af te houden. Na een goede opgezette aanval over de linkerflank, leek Soufian deze te kunnen afronden en daarmee Alcides in de vierde minuut op voorsprong te zetten. De keeper van de bezoekers was reeds uitgespeeld. De laatste man op de doellijn nam zijn functie volwaardig over en wist met de handen het doelpunt te voorkomen. De scheids kon uiteraard niets anders dan de bal op de stip leggen en helaas kon deze beste speler na vier minuten, na het tonen van de rode kaart, de kleedkamer opzoeken. Jurre stelde zich achter de bal op en schoot vervolgens onberispelijk binnen: 1 – 0. De toon was gezet en Alcides had de smaak te pakken. Drachster Boys bleef, ondanks dat zij met tien man stonden, met drie spitsen spelen en probeerden wel vooruit te spelen. Dapper!! Echter tegen dit Alcides hadden zij weinig in de melk te brokkelen. De één na andere aanval werd van achteruit keurig opgebouwd en daarvoor werden beide flanken benut. De bezoekers liepen er achteraan en konden het verder uitbreiden van de score vaak ternauwernood voorkomen. Vanuit Alcides oogpunt kon ook gesteld worden dat er te weinig werd gehaald uit het behoorlijke aanbod aan doelrijpe kansen. Brecht (Ibrahimovic) stond vandaag weer in de spits opgesteld en hij verdubbelde uiteindelijk wel de score van Alcides B1. Met een heerlijke sleep en een lekkere stift wist hij het net te vinden: 2 – 0. Naderhand werden nog een behoorlijk aantal scoringskansen gecreëerd, maar even zo vaak werden deze niet doeltreffend afgerond. Aan de stand veranderde derhalve niets, maar het vertoonde spel van Alcides B1 bezorgde bij velen tevreden gezichten. Op naar de thee.



Op aangename en complimentvolle wijze kon er gesproken worden over het vertoonde spel. Ok, er had vaker gescoord mogen worden, maar voetballend zag het er goed uit. Onze B1 speelde echt als een team. Goede combinaties, positiewisselingen en –overname, rust aan de bal, veel onderlinge coaching en beweging zonder bal. Wat wil je nog meer. Dit was echt mooi om naar te kijken en met stiekem het oog op volgende week, is dit een beste opsteker. Gaaf als je van zo’n team dan onderdeel uit mag maken.



Aan het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet veel. Alcides was velen malen beter. Keeper Xander had niet veel te doen maar des te lastiger zijn dergelijke wedstrijden voor een doelverdediger. Niet veel te doen te hebben, maar er wel scherp moeten staan indien de Drachster Boys plotsklaps voor je doel verschijnen. Indien nodig deed hij dit met verve. Onderwijl bleef Alcides scoringskansen creëren. Hier en daar werden er enkele bezoekers er gefrustreerd van. Dit werd zichtbaar gemaakt door zo en dan fysiek behoorlijk aan de noodrem te trekken. Toch liet Alcides zich hier door niet uit het spel brengen. De druk werd enkel en alleen nog maar eens opgevoerd. Het kostte de Drachster Boys behoorlijk wat moeite om het groeien van de voor hen reeds tot stand gebrachte achterstand te voorkomen. Toch bouwde Alcides na een klein kwartier in het tweede bedrijf de voorsprong uit. Een schoen uit Drachten hielp daarbij een handje. Een bal van links draaide heerlijke over de keeper naar de tweede paal. Hassan stond paraat om deze binnen te tikken maar zijn directe tegenstander was hem voor. Hij prikte de bal, onbedoeld weliswaar, strak in de rechter kruising: 3 – 0. Na een klein half uurtje deed Brecht er een puntje bovenop. Een lange bal van achteruit belandde tussen de laatste man en keeper van de bezoekers. Beide hadden de verwachting dat de ander de bal wel zou uitverdedigen. Van dit korte afwachtende momentje wist Brecht uitermate sluw en sterk te profiteren. Tussen beide spelers in pikte hij de bal op, omspeelde de keeper en schoot de bal in een geheel leeg doel binnen: 4 – 0. De wedstrijd was gespeeld. Toch liet Drachtster Boys nog even onverwachts van zich horen. Een klein momentje van onoplettendheid zorgde bij één van hun middenvelders voor enige ruimte om aan te leggen voor een schot op het doel van Xander. Met een fraaie boogbal annex lob wisten de bezoekers hun eretreffer op het scorebord te zetten: 4  - 1. Daarmee was het nog niet gedaan. Alcides zette nog een keer aan. Een  goede voorzet van rechts wist Jurre krachtig bij de tweede paal binnen te koppen (!!): 5 – 1. De eindstand was hiermee bereikt. Alcides behaalde op overtuigende wijze de volgende ronde van de beker en schaart zich hiermee bij de laatste acht. Al een mooie prestatie op zich. Zoals het er nu naar uitziet zal op zaterdag 12 december de volgende speelronde zijn. Vertoond Alcides het spel wat zij vandaag op de mat legden, dan behoort nog een ronde zeker tot de mogelijkheden. Kijken we naar volgende week, als koploper HZVV B1 op bezoek komt, dan is dit ook een beste opsteker voor Alcides voor dat duel. Laat dus maar komen die pot. Meegenieten? Aanvang thuiswedstrijd Alcides B1 – HZVV B1 11.15 uur!



 



Tot dan.



 



Jan