Alcides B1 krijgt voetballes


Vorige week de vijfde overwinning op rij. Zou de zesde vandaag mogelijk zijn? Niets is onmogelijk in de voetballerij, maar tegen SV Urk zou dit wel een lastig klusje kunnen worden. Zij staan tenslotte niet voor niks één plek hoger dan Alcides B1 op de ranking. Op voorhand de tactiek besproken en onze B1 gewezen op het feit dat een nederlaag voor Urk steeds dichterbij komt. De druk lag tenslotte bij hen, want voor Urk was er meer te verliezen dan voor ons wilden zij in het spoor blijven van koploper DZOH. Vandaag als team vol aan de bak. Alleen ook al om een keer de nul te houden.Vanaf het begin van de wedstrijd nam Urk het heft in handen. Het is dat zij de eerste tien minuten niet scherp waren in de afronding, want Urk had wel degelijk mogelijkheden om op voorsprong te komen. Door hun missers kreeg Alcides wat meer zelfvertrouwen en verscheen het zo nu en dan op de helft van de tegenstander. Met enkele afstandschoten van onder andere Olaf de Grip werd het doel van Urk onder vuur genomen, maar dat bleek in het eerste halve uur ook het enige gevaar  van Alcides-kant. De eerste speelhelft liep langzaam aan richting de pauze. Des te langer de geel-zwarten Urk op de nul kon houden, des te beter. Dit zou enkel ten voordele van de Meppellers zijn. Over het algemeen één van de standaard voetbalwetten. Scoort de één niet, de ander dan meestal wel. Er was dus hoop. Toch, in de laatste tien minuten voor de rust, wist Urk in korte tijd twee keer te scoren. Een 1 – 0 was nog te behappen maar die tweede deed de koppies bij Alcides al wat doen hangen. Het spel werd bij onze B1 minder, het middenveld werd overlopen waardoor de druk op het Alcides-doel enkel nog maar toe nam. Met pijn en moeite wisten de Alcideanen met de eerder genoemde achterstand de pauze te halen.  In de tweede helft er maar vol voor gaan. Er was tenslotte nu niets meer te verliezen.
Het idee was goed, maar de uitvoering bleek van mindere kwaliteit. De tweede helft was goed en wel onderweg of Urk scoorde de derde van de wedstrijd: 3 – 0. Ondergetekende kan hier geen beeld van schetsen aangezien de kleedkamer nog afgesloten moest worden. Dezelfde persoon had goed en wel plaats genomen op de bank of de vierde lag er ook al in: 4 - 0. De score kon mede zo snel oplopen door persoonlijke fouten. Tegen een mindere tegenstander is dit mogelijk nog te overzien, maar Urk tapt toch echt uit een ander vaatje en straft dergelijke mogelijkheden direct af. Vanaf dat moment liep Alcides flink achter de feiten aan. Passes werden minder, loopacties en omschakelingen gingen in een te laag tempo. Zo ook weer in posities komen na balverlies. Urk deed dit juist wel en daar waar het even mis ging, ging een Urker direct aan het werk voor eigen eerherstel. Het tegenovergestelde was bij Alcides het geval. Meerdere spelers van Alcides treurden ook te lang na voordat de juiste en goede posities werden ingenomen. Urk wist daardoor al snel de score uit te bereiden naar een 5 – 0 voorsprong. Alcides was behoorlijk de weg kwijt en werd flink overlopen. Doe er dan nog een paar persoonlijke fouten bij en het is te verklaren waardoor Urk nogmaals twee keer wist te scoren. Voor keeper Roël, wat hij ook deed, was er geen houden aan. Zeker niet als je tot drie keer toe in een 1-op-1 situatie komt te staan. De 7 – 0 was uiteindelijk de eindstand en daar was niets aan af te dingen. Alcides kreeg vandaag op Urk voetballes.


Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Genemuiden. Een belangrijke pot omdat die zal laten zien of Alcides B1 geleerd heeft van deze les. Er zal toch echt even wat recht gezet moeten worden en wel op de Urkse wijze. Het tempo bij wel en geen balbezit zal flink omhoog moeten en zo ook bij omschakelingen. Van de week er maar eens goed op trainen. Leer ervan mannen. Als team worden we er dan alleen maar beter van. Nu eerst slikken en uithuilen. Daar zit even niets anders op. ( Zie Foto's )


Tot volgende week.


Jan