Alcides B1: Met hangen en wurgen.

Met veel pijn en moeite wist Alcides B1 vandaag de punten te pakken tegen laagvlieger Flevo Boys B2. De laatste twee wedstrijden was al weer even terug. Beiden werden met een overwinning afgesloten en we hoopten dat de overwinningsreeks vandaag voortgezet kon worden. Daarnaast, wilde onze B1 als vierde op de ranking blijven staan, was een overwinning simpelweg nodig.
Was het onderschatting, gemakzucht of nonchalance? Hoe het ook zij, het kostte Alcides B1 veel moeite om de overwinning tegen de Boys in de wacht te slepen. De eerste helft windje mee maar het spel van de geel-zwarten was slordig. De opbouw van achteruit verliep zo nu en dan stroef en op het middenveld leed Alcides teveel balverlies. De goede bedoelingen waren er zeker wel, ook zichtbaar, maar de uitvoering liet te wensen over. Het  behoorlijk aantal keren balverlies zorgde er ook voor dat de voorste linie maar een gering aantal keren in stelling kon worden gebracht. Mocht de bal in de voorste linie terecht komen dan bracht Alcides over de vleugels te weinig. Flevo Boys voetbalde daarentegen nog heel naar behoren maar toch een Alcides in goede doen zou hier voetballend geen moeite mee moeten hebben. In het verloop van de eerste helft werd het spel aan de Meppeler kant beter en dook onze B1 vaker op in de zestien van de polderbewoners. Enkele kansen leken doelrijp maar ook nu ontbrak de scherpte. Een afstandschot van Ryan Luyckx zeilde net over de deklat. In de tot dan toe 30 gespeelde minuten was deze doelgerichte actie min of meer het meest gevaarlijk. Vijf minuten later  was het gelukkig dan toch raak in het voordeel van Alcides. Een goede diepe bal wist Ryan netjes op te pikken. Op de rand van de zestien kapte hij zijn directe tegenstander uit en met links schoot hij de bal in de korte hoek binnen: 1 – 0. Het spel werd daarna aan Alcides kant wel wat beter maar overtuigend was het niet. Deze tussenstand was ook de ruststand.
In de pauze spraken de gezichten van de spelers boekdelen. Met enige schaamrood op de kaken keken de heren elkaar aan en bekende zij dat het vertoonde spel onder hun niveau was. Op de trainingen laten de Alcideanen een beter spel zien. Ondanks alles spraken we met elkaar op goede en aangename maar ook heldere toon af, de tweede helft scherper te starten en met meer overtuiging te gaan spelen. Bij aanvang van de tweede helft liet Alcides zich inderdaad van een betere kant zien. De aanvallen werden beter opgezet en het tempo ging omhoog. Dat gaf de burger moed. Toch in het verloop van het tweede bedrijf nam het niveau van Alcides weer af. De strijd en inzet was er wel maar onze B1 kreeg vandaag de slag niet te pakken. Na een kwartier kreeg Alcides de kans om op 2 – 0 te komen. Een strakke voorzet van Ryan vanaf rechts tikte Dennis Hamminga bij de tweede paal jammerlijk over. Daarentegen schoot Dennis een vrije trap knap op het doel maar de keeper van de Boys kreeg er nog net een hand achter. Alcides bleef achter de feiten aanlopen en daardoor rook Flevo Boys mogelijkheden. Met behoorlijke balcirculaties wisten zij enkele keren in de zestien van Alcides op te duiken. Keeper Roël wist een vies schuivertje met een snelle reflex nog te pareren maar bij een uitval over rechts was hij kansloos, nadat een Alcides-verdediger zeer ongelukkig bij de eerste paal  de bal in eigen doel binnen gleed: 1 – 1. Nog 20 minuten te gaan en Alcides zette alles op alles om alsnog de overwinning binnen te slepen. Olaf de Grip meende de winnende binnen te kunnen prikken maar ook nu bleek de keeper van Flevo Boys een sta in de weg. In het laatste deel van de wedstrijd stuurde Alcides Brecht van Zomeren naar het front en achterin ging het man op man. Die drie punten moesten in Meppel blijven. Laat nu hij dan ook net de matchwinnaar worden van deze wedstrijd. Vier minuten voor tijd liet Alcides de bal goed rondgaan en wist zo aan de rechterzijde voor het doel Guido de Ridder vrij te spelen. Waar iedereen een schot op doel verwachtte, inclusief de keeper van onze bezoekers, tikte hij op het laatste moment slim naar de vrijstaande Brecht. Beheerst schoof hij binnen: 2 – 1. Een beste ontlading. Aan deze stand veranderde er in de resterende niets meer. Een benauwde overwinning maar toch ook goed dat Alcides, wetende niet lekker in de wedstrijd te zitten, toch kan blijven knokken voor de winst.
Volgende week komt Urk op bezoek. Tegen deze kampioenskandidaat zal uit een ander vaatje moeten worden getapt maar daar was iedereen na afloop ook zeker van bewust. Daarnaast heeft Alcides B1 ook nog wat recht te zetten tegen hen. Urk daarentegen lijkt de laatste tijd minder overtuigend de punten binnen te halen. Bied dit mogelijkheden? Volgende week gaan we het zien en meemaken. Van de week gaan we in ieder geval weer goed in de voorbereiding. Als de spelers trainen zoals zij dit de laatste weken doen, dan kunnen we hoopvol uitkijken naar de wedstrijd tegen Urk.