Alcides B2 – Flevo Boys B3.

Teambeleving bezorgt Alcides B2 tweede (beker)overwinning.
Aan het sterke spel van vorige week van Alcides B2, werd vandaag een goed vervolg gegeven. Flevo Boys B3 kwam vandaag op bezoek maar zij konden aan het eind van de middag zonder punten naar huis. Het was Alcides dat vanaf het begin van de wedstrijd het meeste veldoverwicht had en daarmee ook de meeste kansen. Ook op het gebied van inzet en strijdlust had onze eigen B2 het betere van het spel. Dat het na ongeveer een kwartier nog 0 – 0 was, kwam voornamelijk doordat de geel-zwarten enige scherpte misten voor het doel. Alcides stichtte voornamelijk gevaar doordat de aanvallen over de vleugels goed maar ook op tempo werden uitgevoerd. Flevo Boys had daar in eerste instantie weinig tegenover te zetten. Halverwege de eerste helft kwam Alcides op een zeer terechte voorsprong. Youssef was vanuit de spitspositie even naar de rechterzijkant geslopen. Een goed uitgevoerde combinatie wist hij een zodanig vervolg te geven dat hij vanaf rechts vrij kon opduiken in de zestien meter. Met een diagonaal strak en geplaatst schot bracht hij Alcides meer dan terecht op een 1 – 0 verdiende voorsprong. Dat daarna toch plots Flevo Boys meer in de wedstrijd kwam, was vooral te danken dat Alcides de touwtjes wat meer liet vieren maar ook werd het spel slordiger. Aan inzet en strijd geen gebrek maar de B2 leed ietwat meer (onnodig) balverlies. Flevo Boys maakte daar goed gebruik van. Zij kwamen meer in balbezit en lieten zien ook een best potje te kunnen voetballen. Het spel verplaatste zich om die reden dan ook meer naar de helft van Alcides. Het was ook dat tijdens die periode Flevo Boys op voorsprong kwam. Eerst wisten zij vanuit een vrije trap te scoren. Keeper Jeroen kreeg onvoldoende de vingers achter de bal waardoor deze kort onder de lat binnen sloeg: 1 -1. Niet veel later kwamen de Boys zelfs onverwachts op voorsprong doordat Jeroen zich in enige mate verkeek op een fladderende boogbal waardoor deze in de verre hoek binnen viel: 1 – 2. Alcides was even te neer geslagen maar dat was gelukkig van korte duur. Onze B2 liet zien over een goede wedstrijdmentaliteit te beschikken. De koppies gingen omhoog en de ruggen werden gestrekt. Alcides nam het heft weer in handen en kort voor de rust leverde dit de terechte gelijkmaker op. Wederom wist Youssef het net te vinden: 2 – 2. Pauze.
Alcides kwam de tweede helft sterk uit de startblokken. Met goed positie- en combinatievoetbal, waarbij een hoog tempo werd gehanteerd, werden de Boys uit de polder flink onder druk gezet. Via beide vleugels wist Alcides meerdere keren gevaarlijk voor het doel van de Flevo Boys te verschijnen. Het was wachten op de verdiende voorsprong. Deze kwam er na zo’n 10 minuten in de tweede helft. Rick Roos bleek over meer snelheid te beschikken dan zijn direkte tegenstander. Hierdoor kon hij ver de zestien binnen dringen van Flevo Boys. Beheerst wist hij de bal binnen te schieten: 3 – 2. Niet veel later volgde de  4 – 2. Nogmaals door Rick. Alcides had Flevo Boys goed in de tang. Vooral door met veel pressie naar voren te spelen op de helft van de tegenpartij. Keeper Jeroen kwam zelden in het spelletje voor, of het moest een terugspeelbal wezen waarmee hij zo nu en dan effectief in het spel werd betrokken. De verwachting was dat Alcides of zou doordrukken of de wedstrijd professioneel zou gaan uitspelen. Toch volgde ook nu een periode waarin Flevo Boys het heft in handen nam. Alcides ging te veel naar achteren voetballen en zette zich daarmee ziczelf onder druk. De afstand naar de voorste linie werd eveneens te groot, zodat er ook niet met een snelle omschakeling gevaar kon worden gesticht voor het doel van de tegenstander. Flevo Boys profiteerde opnieuw.  Vanuit een cornerbal kwamen zij door een (eigen) doelpunt van Alcides op 4 – 3. De verdediging van Alcides wilde de cornerbal snel koppend buiten de zestien spelen. Echter in hun ijver liepen twee geel-zwarten elkaar in enige mate in de weg. Via het achterhoofd van een Alcideaan plofte bal in eigen doel. Zo werden de laatste minuten toch nog spannender dan verwacht. Het zou toch niet zo zijn dat de overwinning uit handen zo worden gegeven na het grootste deel van deze pot te hebben gedomineerd? Gelukkig bleef het 4 – 3 en kon de tweede (beker) overwinning worden bijgeschreven.
Naast het goede voetbal, mogen we tevreden zijn over de getoonde wedstrijdmentaliteit.: inzet, passie en strijd. Dat daarbij ook nog eens afspraken goed werden nagekomen op het gebied van positiewisselingen- en overname aangevuld met onderling positieve communicatie, zorgt voor nog meer tevredenheid. De overwinning van vandaag vind ik om die reden dan ook een rasechte teamprestatie. Volgende week wacht ons de eerste competitiewedstrijd. Een uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold B1. Maar met dit Alcides B2  wel eentje om naar uit te kijken.