Alcides B2 krijgt te weing


Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie. Een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Steenwijkerwold. In dit geval hun B1. De voorbereiding zag er de laatste weken goed uit, dus we keken hoopvol uit naar deze eerste confrontatie in competitieverband.
De eerste 10 minuten zagen er veelbelovend uit. Alcides controleerde de wedstrijd en had op dat moment het betere van het spel. Jammer genoeg leidde dit niet tot een verdiende snelle voorsprong. In het vervolg van de eerste helft kwam Steenwijkerwold steeds beter in de wedstrijd. Vooral in hun middelste linie hadden zij twee spelers staan die het spel goed konden verdelen. Daar kwam dan ook het meeste gevaar vandaan. Hun voorste linie wisten zij enkele malen gevaarlijk in stelling te brengen. Alcides kon een doelpunt enkel voorkomen door een cornerbal weg te geven. De cornerballen zorgde voor enig gevaar voor het doel van Alcides maar met vereende krachten wist onze B2 een doelpunt te voorkomen. Aan strijd en inzet bij de geel-zwarten geen gebrek. Gedurende de eerste helft  verscheen Alcides weer meer op de helft van Steenwijkerwold, maar de B2 was wat ongelukkig in de afwerking. John Boom en Youssef Baki probeerden een paar goede aanvallen met geplaatste schoten succesvol af te sluiten maar een voetje van een verdediger van Steenwijkerwold stond daarbij in de weg. In het laatste gedeelte van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en tot dan toe was de gelijke stand een goede afspiegeling van het spelbeeld. Toch werd er kort voor het einde van de eerste helft gescoord. Helaas door de tegenstander. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd knap binnen geschoten door één van de eerder genoemde middenvelders. Alcides had het er even lastig mee maar ook nu toonde onze B2 hun veerkracht. Na de aftrap gingen de koppies weer omhoog en werd er weer voortvarend gezocht naar een opening in de defensie van Steenwijkerwold. Echter de tijd bleek te kort om met een gelijke stand de rust in te gaan.
Pauze.

In de tweede helft golfde de wedstrijd netjes heen en weer, waarbij beide teams geen uitgespeelde kansen kregen. Het gevolg van hun gelijkwaardigheid. Echter was het toch weer Steenwijkerwold die uit een “dood” moment wist te scoren. Een cornerbal die in eerste instantie niet gevaarlijk leek, werd door één van hun aanvallers binnen gelopen bij de tweede paal. De wedstrijd leek daarmee gespeeld maar niets was minder waar. Alcides toonde nogmaals hun veerkracht en gedrevenheid. Dit zorgde ervoor dat onze B2 steeds meer op de helft kwam te spelen van Steenwijkerwold. De aansluitingstreffer hing in de lucht en uiteindelijk kwam deze er ook. Het was Daniël van Dijk die een goede voorzet van rechts subtiel bij de eerste paal wist binnen te tikken. In het resterende deel van de tweede helft deed Alcides er nog een schepje bovenop. In de hoop om alsnog de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, ging Alcides achterin één op één spelen. Steenwijkerwold werd daarmee onder druk gezet. Rick Roos was dichtbij de gelijkmaker maar zijn  ferme kopbal werd gestopt door een goede reactie van de keeper. Niet veel later zat de wedstrijd erop. Jammer van dit verlies. Een gelijke stand zou een betere  afspiegeling van de  wedstrijd  zijn geweest. In dat opzicht kreeg Alcides te weinig. Balen dat twee ‘dode” momenten ons vandaag nekten. Toch liet Alcides zich van de goede kant zien. Vooral hun strijdlust  was zeer te prijzen maar ook het teamvoetbal zag er goed uit. Natuurlijk blijven enkele punten voor verbetering vatbaar maar Alcides B2 is zeker een team met mogelijkheden. Met opgeheven hoofd konden we terugkeren richting Meppel. Volgende week wacht ons MSC B2. Altijd leuk zo’n stadsderby. Tot dan.
 
Jan