Alcides baas in eigen huis in derby

Alcides is de verdiende winnaar geworden van de eerste derby tegen MSC dit seizoen. Op veld 1 van Sportpark Ezinge werd het 3-1 voor de geel-zwarten die op basis van de kansen en de getoonde wil om te winnen de meer dan terechte winnaar werd. Grote man aan de zijde van Alcides was Jermain Wobbes die beide Alcides treffers voor rust maakte.
In de meer spannende dan goede derby was MSC de ploeg met het meeste balbezit, maar Alcides de gevaarlijkste ploeg met de meeste kansen. In de omschakeling was de thuisploeg levensgevaarlijk door veelvuldig de ruimte achter de MSC-defensie te benutten. Zo opende Alcides in de 14e minuut de score via Jermain Wobbes, 1-0. MSC stelde daar gevaar uit standaardsituaties tegenover en het was dan ook niet gek dat een vrije trap de gelijkmaker van Camiel Fidom opleverde. Hij knikte na een klein half uur de 1-1 tegen de touwen en zette daarmee beide ploegen naast elkaar. Dit leek ook de ruststand te worden, maar op slag van rust was het weer die deksele Wobbes die de 2-1 binnenwerkte.
De treffer op slag van rust zorgde er voor dat MSC ook na rust gedwongen werd initiatief te nemen. Dit probeerden de zwart-witten ook wel, maar kansen leverde dit eigenlijk niet op. Alcides daarentegen bleef loeren op de counter en was hierin veel dreigender. Dat leverde een kwartier voor tijd de beslissing op door een eigen goal van Stef Beute. Hij werkte het leer achter zijn eigen doelman en schoot zo ongewild de 3-1 binnen. Het geslagen MSC kon geen vuist meer maken en zag de thuisploeg de zege simpel over de streep trekken.
Bron: meppelercourant.nl