Alcides begint met thuisnederlaag

Alcides heeft op eigen veld geen punten overgehouden aan de competitie-ouverture. SJC uit Noordwijk was te sterk voor de Meppelers en kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Die klap kwam Alcides niet meer te boven. De geel-zwarten zijn de competitie weleens beter begonnen dan na één minuut al de bal uit het net te moeten halen. Een vrije trap draaide de zestien in en Jelle van Went gaf de gasten een droomstart op sportpark Ezinge. Alcides probeerde wel de rug te rechten, maar in balbezit was de thuisploeg niet bij machte om écht uitgespeelde kansen te creëren. SJC kon in een zetel toekijken hoe Alcides het spel maakte en profiteerde slim van een misstapje van Brecht van Zomeren, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Jordy Groot bracht SJC vanaf elf meter op 0-2.
Geen kansen
Na de pauze had Alcides weliswaar het meeste balbezit, maar het kon met dit overwicht geen kansen creëren. Zo ging de ploeg uit de Bollenstreek eenvoudig met de winst aan de haal.
Bron: Meppelercourant.nl