Alcides beleeft valse herstart competitie in 2020

Alcides is het jaar 2020 bepaald niet goed begonnen. De thuiswedstrijd tegen subtopper RKAVV uit Leidschendam ging zondagmiddag met 0-5 verloren. Het was al met al een terechte nederlaag, want de thuisploeg kreeg in de hele wedstrijd eigenlijk geen poot aan de grond. In de beginfase wogen de teams nog redelijk tegen elkaar op, maar na een halfuur stond er ineens een 0-2 tussenstand op het scorebord. Eerst was het Lovette Felicia en even later Robin Steffens, die beiden met een fraai afstandsschot Alcides-doelman Xander Jager het nakijken gaven.

Het lukte de Alcideanen vooral voor rust niet om gevaarlijk te worden. In het prille begin van de tweede helft was er wel wat gevaar voor het vijandige doel, maar een counter van de gasten uit Leidschendam betekende de 0-3 én de vroegtijdige beslissing. Daarna probeerde Alcides het nog wel. Het kreeg via invaller Danni Lohman, Yannick Kaluzi en Nick Kuiper drie goede kansen op een treffer, maar het lukte het de ploeg van trainer Wilko Niemer maar niet om te scoren. Dat deed RKAVV nog wél; twee keer zelfs, door Justin van Rijswijk en Zakaria Amrani, zodat het 0-5 werd.