Alcides blijft soeverein in spoor

Alcides stapte zondag zonder schade in de bus naar Meppel. In Groningen werd GRC met 1-5 verslagen. In de Friese hoofdstad Leeuwarden versloeg Hoogeveen FVC met 1-6. Daardoor blijft het verschil tussen beide teams één punt, in Hoogeveens voordeel.
Alcides kwam na een halfuur op voorsprong door Jermain Wobbes. Daarvoor had Martin van t Ende een penalty gemist. Frank Fokke zette Alcides nog voor rust met treffer 22 op een 0-2 voorsprong. GRC moest daarna komen en dat gaf de Meppelers de gelegenheid om simpel uit te lopen naar een ruime 1-5 zege. De wedstrijdbal was spreekwoordelijk voor Wobbes, want hij scoorde driemaal. De andere treffer kwam op het conto van Kevin van Dijk. “Eigenlijk was het met de rust al gespeeld”, aldus trainer Wilko Niemer.
Bron: Meppelercourant.nl