Alcides blijkt niet opgewassen tegen RKAVV

Het tegen degradatie strijdende Alcides is er zaterdagmiddag tegen RKAVV niet in geslaagd om een broodnodig succesje te behalen. De ploeg van trainer Wilko Niemer ging op eigen veld onderuit met 2-4. Op paasmaandag staat voor de Meppelers in de zondaghoofdklasse A het cruciale treffen bij directe concurrent TAC’90 uit Den Haag op het programma.
Voor rust kon Alcides de gasten uit Leidschendam lange tijd bijbenen, zonder overigens zelf gevaarlijk te worden. Pas tegen het einde van de eerste helft voerde RKAVV de druk op en uit een van de kansen wist het te scoren. Alcides-verdediger Glenn Arts maakte een ongelukkig eigen doelpunt, na een prima actie van Hayden Bergen op de linkerflank.
Wat draaglijker
Amper een minuut na de aftrap van de tweede helft lag de bal weer in het net. Edwin Agyare ontsnapte aan de aandacht en passeerde Alcides-keeper Pieter IJzerman. Remco Overdevest (penalty) en Sebastian Haarlemmer voerden de score verder op. In de slotfase maakten Leon Kooiker, na een goede actie van Roy Kuiers, en Ruben Zanting de uitslag wat draaglijker.
Bron: Meppelercourant.nl