Alcides boekt broodnodige overwinning


2-0 zege op AFC Arnhem
 
Alcides was toe aan de overwinning tegen de nieuwkomers in de hoofdklasse C. De laatste dateerde alweer van 26 oktober, waarna twee gelijke spelen volgden die de ploeg vier niet-verdiende verliespunten hadden opgeleverd.
 
Een wat gelaten warming-up had vandaag geen weerslag op het spel van Alcides. De ploeg speelde compact en gretig en gaf niets weg aan AFC, wat eerder zelf een gelaten indruk maakte.
Alcides speelde met Jeffrey Bosch hangend op links. De ras-Alcideaan zou zich in die rol volledig ‘leegspelen’ en zag zichzelf het laatste kwartier van de wedstrijd uitrustend en volledig kapot terug op de bank.
In het eerste kwartier combineerde Alcides zich naar twee goede kansen op de openingstreffer. Beide keren was Yannick Kaluzi de aangever en moest de trigger overgehaald worden door Björn Zwikker, maar beide keren werd er niet gescoord door de aanvallende middenvelder, die één van z’n mindere wedstrijden speelde zondag. Toch was zijn eerste doelpoging wel van grote schoonheid, maar AFC keeper Marc Te Witt wist de geplaatste lob nog net over z’n doel te tikken.
Na het eerste kwartier ging het niveau van de wedstrijd omlaag en waren er aan beide kanten nauwelijks kansen te noteren.
 
Na de rust bleef de wedstrijd qua niveau onder de maat, maar de spanning vergoedde veel. De corners van AFC waren gevaarlijk en vroegen om ‘stompend’ optreden van Alcides doelman Bas Van Wegen. Verder gaf Alcides niets weg op precies één kans na voor AFC, maar de hard voorgeven voorzet vanaf links vond geen medespeler om een voet tegenaan te zetten.
Alcides daarentegen werd steeds gevaarlijker en wist steeds meer mogelijkheden te creëren. Eén van deze mogelijkheden werd omgezet in een schitterend doelpunt. Martijn Bosman ontving de bal in de 70e minuut op 22 meter van het doel en krulde de bal fantastisch achter de verbouwereerde AFC doelman.
Hierna ging AFC iets nadrukkelijker de aanval zoeken, waarbij slechts één echt grote kans genoteerd kon worden, maar meer dan een corner hield de ploeg uit Arnhem hier niet aan over.
De nu extra geboden ruimte werd door Alcides goed gebruikt en het wachten was op de 2-0. Man of the match Yannick Kaluzi was wel weer toe aan een doelpunt, maar zag z’n inzet gekeerd door doelman Te Witt. Uiteindelijk was het de ingevallen Roy Visscher die vijf minuten voor tijd de 2-0 op het scorebord zette. Na een solo, waarbij hij vier man uitspeelde, was een droge schuiver voldoende om de wedstrijd te beslissen.
Na afloop was men tevreden met het resultaat, al kon het spel nog wel beter.

Opvallend is dat de ‘oudjes’ Dennis Blokzijl en Eric-Jan Lijzen al weken laten zien dat ze nog lang niet afgeschreven zijn. Dennis Blokzijl is fitter dan ooit en was achterin heer en meester in een verdediging met verder louter jonkies en kon na afloop de complimenten in ontvangst nemen van assistent trainer Claus Boekweg. Ook Eric-Jan Lijzen laat wekelijks zien dat de sleet er nog niet op zit, ‘en daarbij heb ik nog geen één gele kaart gepakt dit seizoen’ lachte de captain van Alcides.
 
Opstelling Alcides: Van Wegen; Takens, Reijnen; Blokzijl; De Vries; Bosman; Lijzen; Huberts (Visscher); Bosch (Hussein); Zwikker (Kakassa); Kaluzi

Speler van het jaar klassement van tweenul.nl
3 punten Dennis Blokzijl
2 punten Bas Van Wegen
1 punt Martijn Bosman

Klik hier voor de volledige uitslag van de 11e speelronde