Alcides boekt degelijke thuisoverwinning

Alcides heeft zondagmiddag een 2-0 overwinning behaald op Silvolde. In een meer degelijke dan goede wedstrijd was er in de eerste helft weinig te beleven. Na een halfuur werd het duel een kwartiertje stilgelegd wegens een blessuregeval bij een van de grensrechters.
Nadat het duel weer was hervat, kwam Rick Bouwmeister vrij voor Alcides-goalie Pieter IJzerman, maar deze redde fantastisch. In de tweede helft bleef het duel redelijk in evenwicht, ware het niet dat Alcides nu wel wat kansen creëerde. Frank Fokke legde voor op Jermain Wobbes, maar deze werd te zwaar gehinderd om binnen te kunnen tikken. Nadat Fokke na een uur spelen recht op de Silvolde-goalie had geschoten, knikte hij de hieropvolgende hoekschop bij de tweede paal knap binnen: 1-0. Ruim tien minuten later werd het duel beslist, toen Danni Lohman met een goede individuele actie de bal bij Wobbes bezorgde, die om z'n as draaide en de verre hoek vond: 2-0. Silvolde probeerde hierna druk uit te oefenen, maar verder dan een tweetal gevaarlijke scrimmages kwamen de Achterhoekers niet waardoor Alcides drie belangrijke punten kon bijschrijven.
Bron: Meppelercourant.nl