Alcides buigt diep voor koploper Hoogeveen

Alcides moest zondag een diepe buiging maken voor koploper Hoogeveen: 1-5. De Meppeler hoofdklasser startte goed, maar hield dat niet langer dan een halfuur vol. De gasten bogen nog voor rust de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Toen in de derde minuut van de tweede helft invaller Joy Okenge van Alcides direct rood kreeg - hij haalde de doorgebroken Raphael Ngendakumana neer - was de Drentse derby in feite al gespeeld.
Alcides begon furieus en drukte de blauw-witten ver terug. Via flankspelers Sil Kuurman (uitstekend op dreef) en Nick Kuiper ontstonden meerdere gevaarlijke momenten voor het Hoogeveense doel. Een corner leidde de voorsprong van de Meppelers in. Ryan Luyckx, die eveneens een goede partij afleverde, bracht de bal hoog voor de pot en Brecht van Zomeren zette zijn hoofd uitstekend tegen de bal: 1-0.

Handsbal
De ploeg van trainer Wilko Niemer bleef ook daarna de bovenliggende partij, maar Hoogeveen maakte onverwachts gelijk. Een handsbal van Marnix Jager betekende een strafschop. Aanvoerder Kjelt Engbers schoot de bal in de rechterbenedenhoek hard achter keeper Xander Jager: 1-1. Een zondagsschot van Tom Heerkes leverde nog voor de thee een achterstand op voor de thuisploeg. Vanaf 25 meter kogelde de Hoogevener de bal onhoudbaar in de kruising: 1-2.

Rood
Nog was er niks verloren voor Alcides, maar dat veranderde direct na rust. Invaller Joy Okenge (hij verving de geblesseerde Niek Kuurman) haalde aanvaller Raphael Ngendakumana neer en moest met direct rood vertrekken. Toen Hoogeveen even later binnen 4 minuten 1-3 en 1-4 scoorde, ging het geloof in een goede afloop voor de thuisclub in rook op. Hoogeveen strooide nog wat extra zout in de wond via een kopgoal van Louis Vijfhuizen in de 67ste minuut: 1-5.
Bron: Meppelercourant.nl