Alcides C1 vs SJO JV Oostenburg

Alcides C1-SJO jv Oostenburg c1

Een wedstrijd om warm van te worden.

Het was voor het eerst koud, echt koud voor een potje voetbal. Thermoshirts en handschoenen was de tip die we kregen op de app.

Niet aan dovemansoren gezegd, iedereen had zich goed voorbereid, en toch wilde er 1 z'n thermobroek voor de wedstrijd uit, te warm was de conclusie.

De wedstrijd dan, we begonnen een beetje rommelig Oostenburg was zeker de eerste 5 minuten meer op onze helft te vinden dan wij bij hun. Duels werden vaak door de oostenburgers gewonnen. Na 5 minuten kwamen we er wat beter in. Duels werden geworden en werd heerlijk gecombineerd. Het duurde vervolgens niet lang of er kwamen doelkansen voor ons. De eersten waren nog niet raak, maar na 9 minuten was het een keurige kopbal van rechtsbuiten Joep die de 1-0 op het bord zette. Gezien het overwicht op dat moment ging iedereen er eens goed voor zitten of staan. Alcides zette in op een goede wedstrijd. Echter geheel uit niets werd een terugspeelbal verkeerd ingeschat door onze keeper. Die de bal voor de inkomende spits niet meer goed weg kon werken en zo stond het weer 1-1. We konden weer opnieuw beginnen. We gingen gelijk,weer op zoek naar het doel van Oostenburg. Met goede combinaties over de flanken werden onze spitsen aa het werk gezet. In 1 van die aanvallen werd onze spits binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, en de prima leidende scheidsrechster kende een penalty toe, die onberispelijk ingeschoten werd door onze aanvoerder Jurre. 2-1 met nog een kwartier te gaan. Scherp blijven nu allemaal werd er een cliché ingegooid vanaf de kant. En dat bleef men het resterende gedeelte van de wedstrijd. Alcides had de wedstrijd volledig onder controle, en met vlotte combinaties werd er op zoek gegaan naar meer doelpunten. Vlakvoor de thee kwam deze er ook. Met z'n linker, waarop nog getraind was deze week, schoot Jut z'n 2de binnen. Gelijk blies de scheids af voor de thee. In de rust 2keer gewisseld. Met de verse mensen kwam er nog meer druk naar voren. Heerlijke combinaties maar net niet scherp genoeg voor het doel moesten we vrij lang wachten om de handen weer op elkaar te krijgen. Na een mooi opgezette aanval legde onze buitenspeler de bal goed terug op de inkomende Boye, die vervolgens het net deed bollen. Rustig uitspelen was er niet bij, in de hoogste versnelling werd er op jacht gegaan naar meer doelpunten. Onze laatste man had een prima wisselwerking met onze midmid zodat ook deze veelvuldig ingeschakeld werd in de aanval. Zo creëer je verwarring bij een tegenstander. Na 1 van deze aanvallen kwam de bal voor het linkerpootje van Marnix in het strafschopgebied, zonder twijfel werd de bal tegen de touwen gedrukt 5-1. En nog steeds was het voor Alcides niet genoeg. Het publiek riep 10,10. De mannen gingen er vol voor, op jacht naar dubbele cijfers. Er kwamen nog mogelijkheden voor meer doelpunten, echter we kregen hem nog maar 1 keer tegen de touwen. Uit een prachtige vrij bal van Denny belandde de bal na 2 overstapjes in het doel en daarmee de 3 punten in de tas. De staf kon daarna genieten van hun welverdiende gehaktbal, en de spelers onder een lekkere warme douche.

Volgende week de laatste wedstrijd voor winterstop in Lemmer tegen CVVO, en dat betreft al een wedstrijd van de tweede helft van de competitie.

De balans van de eerste helft is 11gespeeld 9x winst 2x gelijk, 49 doelpunten voor en slechts 10 tegen, daarmee staande op plek 2 op 2pnt achter JVZ