Alcides C2 speelt FC Assen na rust van de mat


Half twaalf zou het beginnen, echter door afzeggen van de scheidsrechter vlug op zoek naar een andere referee. Gelukkig was Hans Boersma bereid zijn wedstrijd om te gooien en hij floot een prima wedstrijd (waarvoor nog dank). Toch nog een domper voor aanvang wedstrijd want Laura viel geblesseerd uit (wellicht een scheurtje in de knieband). Dat betekende ook dat de aanwezige Richard in het doel mocht, terwijl hij eigenlijk gehoopt had te mogen voetballen. Richard keepte een goede partij.
Dan eindelijk de aftrap. FC Assen liet zien over een leuke voetballende ploeg te beschikken en had het iets betere van het spel, echter zonder gevaarlijk te zijn. C2 was in de begin fase iets minder, maar wel degelijk gevaarlijk mede door de snelheid van de vleugelspitsen Justin en Devon. Na weer een snelle uitbraak kreeg een Alcideaan een duwtje in de rug en dat betekende een penalty. Deze werd door Denny benut: 1-0 voor. Daarna kwam C2 er ook wat beter in en Julian zag een mooi afstandsschot net over gaan. Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord.
In de tweede helft een drietal wissels bij C2 en al vrij snel werd de sterke spits Danielle in de diepte gelanceerd en dat is meestal appeltje/eitje: 2-0. Vlak daarvoor had ze nog rakelings voorlangs geschoten. FC Assen kwam er niet meer aan te pas en nadat Danielle, Julian (prachtige boogbal), Danielle en Denny voor 3-0, 4-0, 5-0, 6-0 en 7-0 hadden gezorgd konden we (spelers en toeschouwers) de waterkoude ontvluchten en z.s.m. de warme douche resp. de warme kantine opzoeken.
 
Er was een scout aanwezig en hij had de volgende cijfers in petto:
 
Richard 8 (solide)
Tim 8 (sterke partij)
Jorny 8 (voorbeeldig)
Niek 8 (technisch)
Julian 8 (tegenstander gek gemaakt)
Devon 8 (ook hard gewerkt, had wel een doelpuntje verdiend)
Danielle 8 (echte killer)
Abdi 8 (speelt ook goed over waardoor hij zelf ook beter gaat spelen)
Romy 8 (voorbeeldige inzet en verrassend met verre ingooi)
Mika 8 (ondanks keelpijn er toch staan, prima)
Wouter 8 (zoals altijd nuttig)
Justin 8 (harde werken toch met doelpunt beloond, jammer dat zijn onderbroek vies werd)
Denny 8 (in tweede helft de motor en mooi doelpunt)
Niels 8 (deed gelukkig weer mee en zorgt voor rust in het team)
Floris 8 (geblesseerd maar was er wel)
 
Toevallig iedereen een 8? Nee, dan speel je als team c.q. collectief altijd sterk.
 
Reporter.