Alcides C2 toont mentaliteit

Thuis tegen de ongeslagen koploper. Wat zou dat opleveren? Vorige wedstrijd tegen een veel mindere tegenstander met 5-1 verloren (waarvan Twedo met liefst 14-3 won). Maar…………het blijft natuurlijk 11 tegen 11!
Onder leiding van de prima scheidsrechter nam de koploper wel het initiatief, maar Alcides verdedigde zeer geconcentreerd en tot uitgespeelde kansen kwam Twedo niet. Af en toe wat afstandsschoten naast of gepakt door de weer goed keepende Laura. Helaas kwam C2 zelf ook bijna niet aan  aanvallen toe, zodat het een kwestie was om de huid zo duur mogelijk te verkopen. En dat lukte prima! Waar mogelijk probeerde C2 het en iedereen knokte voor wat ze waard waren. Verrassende? ruststand 0 – 0.
In de pauze lekker aan de ranja, hoorden we de trainer van Twedo tekeer gaan tegen de spelers. Hilarisch! In de tweede helft kwam C2 iets meer aan voetballen toe en waren we zowaar een aantal malen op hun helft. Toch was het Twedo dat in de 40e minuut op voorsprong kwam. Uit een hoge corner kon een speler de bal zomaar van dicht bij binnen schieten. Concentratiefoutje. Vlak daarna nog een mooi schot van Julian, maar net over. Niet veel later zomaar de 0 – 2, na niet goed opletten achterin. Beide ietwat lullige tegengoals, alhoewel het natuurlijk wel verdiend was. Bij C2 ging het even wat minder en dan ben je als toeschouwer altijd bang dat het niet alsnog een dikke zeperd wordt. Uiteindelijk werd het nog 0 – 4 en dat was ook terecht te noemen. Positief is dat C2 nu liet zien dat ze bereid waren om met z ’n allen te knokken! Dan maak je het elke tegenstander lastig en van mindere win je dan gewoon!

Dus zoals volwassenen dat noemen: een nederlaag met perspectief!