Alcides C2 verliest onnodig van koploper

Alcides C2 - HZVV C2

Om half tien was de aftrap op het prachtige complex in Hoogeveen. HZVV de huidige koploper tegen het op slechts de 10e plaats staande C2. Wat zou dat worden?
En het moet gezegd, vanaf minuut 1 nam Alcides het initiatief met goed voetbal en drukte de tegenstander vast op de eigen helft. De HZVV leiding begon al vlot met negatieve coaching en dat weerspiegelde zich in wangedrag van een enkele speler van hen.
Het wachten was eigenlijk op de beloning voor Alcides in de vorm van een doelpunt en toen Richard op een meter voor open goal de bal slechts hoefde in te tikken, veerde de aanhang al op. Helaas raakte hij de bal verkeerd en ging de bal naast. Toch gaf Alcides niet op en bleef gewoon de betere ploeg! Uit een van de gevaarlijke corners was het de meegekomen Jorny die de bal in de kluts met hun keeper tot zijn eigen verbazing in het doel zag belanden.
De verdiende voorsprong was daar en C2 ging op jacht naar meer. Maar wat gebeurde er? Tegen de verhouding in kwam HZVV op 1-1. Een hoge bal werd slecht beoordeeld en er stonden twee spelers geheel ongedekt. Een daarvan kon eenvoudig binnen knikken. Een geweldige domper voor het betere C2. Ruststand 1-1.

Na de pauze was Alcides het even kwijt en begon HZVV wat makkelijker te spelen. Al vrij snel scoorden zij de 2-1 uit een corner. En weer stond er een speler compleet ongedekt. Als je zo makkelijk de doelpunten weggeeft wordt het moeilijk winnen.
HZVV koesterde de voorsprong en speelde veelvuldig de bal terug op hun keeper om zodoende de tijd vol te spelen.
De laatste 10 minuten drong C2 wel weer aan en scoorde Justin nog, maar volgens de overigens goede scheids had Jorny hands gemaakt. Reporter heeft dit niet kunnen zien en de verdiende gelijkmaker bleef daardoor helaas uit.
De uitslag was derhalve 2-1, daar waar op basis van de eerste helft en het laatste stukje van de tweede een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weergegeven. Laten we het maar houden op een nederlaag met perspectief voor volgende week tegen SVV. Een betere ploeg nog dan HZVV!