Alcides C3 sponsort voor € 750,- Marcel Flik! Duchenne Heroes


Spelers van Alcides C3 hebben door middel van een sponsorloop geld bij elkaar gelopen voor de sponsoring van Marcel Flik die aan de tocht Duchenne for `heroes mee gaat doen.

Marcel, vader van teamgenoot Rutger is hard aan het werk om dit geld bij elkaar te krijgen, voor het broertje van Rutger, Ruben die aan Duchenne Spierdystrofie lijdt. Een erfelijke ziekte die met name voor komt bij jongens. Langzaam breekt de ziekte je spieren af. De jaren nemen toe maar je kracht neemt af. Rond je twaalfde is het vaak niet meer mogelijk om te lopen en komen de meeste jongens al in een rolstoel, permanent. De meeste patiënten worden niet ouder dan dertig. Voor veel mensen een niet voor te stellen scenario.

Marcel en zijn vrouw Len staan voor de loodzware opgave om te moeten gaan met de diagnose en deze ongenadige ziekte die werd vastgesteld bij hun zoon. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten naar Duchenne waren veelbelovend, maar strandden in de laatste onderzoeksfase. Er is zicht op een mogelijk medicijn maar de tijd dringt. Een vastberaden Marcel Flik stapt op de mountainbike om geld in te zamelen.Wilt u Marcel sponsoren in zijn strijd tegen deze ziekte?U kunt doneren op rekeningnummer NL 66 RABO 0300777922 tnv Duchenne Heroes, RUBEN.